Три найсмачніших маринади до м’яса, запеченого в духовці. М’ясо виходить соковите, ароматне і невимовно смачне.
Маринад 1
Складові:
біле вино – 1 склянка;
оливкова олія – 200 мілілітрів;
лимон – 1 штука;
морква – 1 штука;
цибуля шалот – 1 головка;
зелень – пів пучка;
часник – 4 зубчики;
сіль, перець – за смаком.
Покроковий рецепт
Часник видавити через часничницю. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями. Моркву чистимо, натираємо на тертці.
В окрему миску налийте вино, оливкову олію і змішайте все з цибулею і морквою. З лимона вичавіть сік і додайте до маринаду.
Зелень наріжте якомога дрібніше і разом з часником змішайте з нашим маринадом. Сіль, перець за смаком. М’ясо покладіть в готовий маринад на добу в холодильник.
Маринад 2
Складові:
лимон – 1 штук;
олія – 70 мілілітрів;
коньяк – 4-5 ст. ложок
сіль, перець – за смаком;
суміш прованських трав – 1 столова ложка.
Покроковий рецепт
У тарілці, де будете маринувати м’ясо, змішайте коньяк, сік лимона, олія, сіль, перець і прованські трави.
У готовий маринад кладемо наше м’ясо, ретельно перемішуємо його з маринадом і залишаємо його маринуватися в холодильнику не менше 6 годин.
Маринад 3
Складові:
гірчиця – 2 столових ложки;
пиво – 0,5 літра;
сіль за смаком;
перець горошком – за смаком;
лавровий лист – 3 штуки.
Покроковий рецепт
У тарілці змішайте пиво з гірчицею. Після чого додайте сіль, перець, лавровий лист.
У готовий маринад кладемо м’ясо, все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 3 години.
Готуйте з задоволенням! Хочеться вірити, що м’ясо, приготоване з одним з цих маринадів, здивує вас своїм смаком.