Вареники з полуницею: рецепт українського частування
У розпал сезону можна не просто поласувати ароматною яскравою ягідкою, а ще й побалувати себе різноманітними полуничними десертами.
Рецепт дуже простий і не потребує від тебе великих енергетичних витрат. Зате твої домашні гідно оцінять твій кулінарний талант в українській кухні − адже вареники, тим більше з полуницею, по праву посідають в ній одне з головних місць.
Вареники з полуницею − інгредієнти:
- 500 г свіжої полуниці,
- 300 г борошна,
- 2 яйця,
- 100 г цукру,
- 1 ч. ложка крохмалю,
- щіпка солі,
- 150 мл води.
Вареники з полуницею − приготування:
- Спочатку зроби тісто на вареники з полуницею. Просій борошно гіркою і зроби в ній поглиблення. Розбовтай яйця з водою і сіллю і акуратно влий у борошно. Підгрібай борошно з усіх боків до центру і заміси тісто.
- Обминай тісто, поки воно не вийде середньої густоти, еластичним і пружним. Накрий тісто серветкою і відклади на півгодини, щоб воно полежало.
- Тим часом підготуй полуницю для начинки. Ягоди перебери, видали хвостики, помий і обсуши. Якщо полуниця велика, то розріж ягідки на 3-4 частини.
- Змішай цукор із крохмалем. Крохмаль вбере в себе полуничний сік і не дасть йому витекти в процесі варіння вареників.
- З тіста сформуй ковбаску, розріж на невеликі шматочки і з кожного розкачай тонкий коржик.
- На кожен коржик поклади кілька шматочків полуниці і посип крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпи краї вареників та защипни їх зручним для тебе способом.
- Зліплені вареники з полуницею закинь у підсолений окріп і після того, як вони спливуть, вари 5-7 хвилин. У процесі варіння переверни вареники шумівкою.
- Готові вареники з полуницею подавай гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом, згущеним молоком або просто так.
Смачного!