З чим зустріти Свиню? Мандарини в карамелі
На новорічному столі не повинно бути ніяких страв з свинячого м’яса! Особливо не рекомендується готувати м’ясо свинини цілком або з свинячого фаршу. Свинину у салатах та закусках замінюйте на яловичину, телятину, курятину і т.п. Додайте більше рибних страв та морепродуктів.
Щоб приготувати новорічне меню, «Домашня кулінарія» рекомендує скористатися рецептами і важливими підказками, які ви знайдете на сторінках видання.
Приємного апетиту і щасливого Нового року!
Мандарини в карамелі
Вам знадобиться:
мандарин – 10-12 шт.
цукор – 120 г
вода – 120 мл
коньяк – 30 мл
Мандарини вимити і очистити. Викласти в глибоке блюдо і кожен проткнути зубочисткою по 5- 7 раз в різних місцях.
У сотейник всипати цукор і поставити на вогонь.
Помішуючи, довести до карамельного кольору (світлого), у міру охолодження він буде темніти (якщо перетримати, то з’явиться перепалений присмак).
Додати воду і коньяк.
Поставити сотейник на повільний вогонь і довести до однорідної маси, помішуючи.
Залити мандарини карамельним сиропом. Прибрати в холодильник на пару годин (в кращому випадку на ніч). Можна кілька разів перегорнути мандаринки зверху вниз.
Викласти готовий десерт на блюдо і можна подавати до новорічного столу.
Не лякайтеся алкоголю в рецепті, він повністю випарується. Якщо ж збираєтеся готувати десерт тільки для дітей, просто виключіть його з рецепта.
Залишайтеся з нами та радуйте дітей, коханих, батьків та друзів неперевершеними стравами!