З чого виготовляють ковбаси в Україні і як уникнути підробок
Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м'ясо у своїх продуктах соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак, інформує Ukr.Media.
Про це розповів у коментарі голова правління «Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз " ТЕСТ» Валентин Безрукий.
«Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок - ред.) штучно збільшує м'ясну масу за рахунок «шпиговки» тієї ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють одержати на виході більше виробу.
Технологічна обробка варених ковбас на сьогодні настільки серйозна, що ідентифікувати частину складу взагалі не представляється можливим в Україні в принципі», - йдеться в повідомленні.
За його словами легше за все підробляти варену ковбасу, тоді як з сирокопченою, копченою та сиров'яленою ковбасою це зробити складніше.