«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником

Одного разу випадково натрапила на рецепт пирога-запіканки з тертої картоплі, печу його часто, а тепер хочу поділитися і з вами.

Інгредієнти

– 6 середніх картоплин

– 2 яйця

– 2 зубчики часнику

– 3-4 ст. ложки майонезу

– 100 г сиру

– 1 ст. ложка сушеного кропу (або іншої зелені, яка вам до душі)

– сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування

Всі інгредієнти «на око», і звичайно ж, великої категоричності в пропорціях тут бути не може. Все залежить від смаків вашої родини і може варіюватися.

Сир натираємо на дрібній тертці. Так само чинимо і з часником. Половину сиру з’єднуємо з яйцем і сушеним кропом. Цією сумішшю ми покриємо запіканку, щоб утворилася апетитна рум’яна скоринка. Друге яйце і сир, змішуємо з часником і майонезом. Це заготовка для самої запіканки.

Я завжди її готувала до того, як почну терти картоплю, тому що не люблю, коли картопля починає темніти. Картоплю натираємо на крупній тертці і додаємо до заготовки. Солимо і перчимо.

У форму для запікання діаметром 26 см викладаємо запіканку. Зверху покриваємо яєчно-сирною сумішшю.
Відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем або грибами в якості начинки.

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (1)
алла кузьмичева
18 жовтня 2018 р. 16:17
Чтоб натертая картошка не темнела нужно добавить сметанки или сливок .
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі