Самвел Туманян розповів про те, як працювати моделлю за кордоном
Життя учасників першого сезону проекту "Топ-модель по-українськи" на Новому каналі б'є ключем. Деякі хлопці працюють за кордоном, знімаються для глянсових журналів і лукбук дизайнерів в Україні, а деякі, як Іра Мойсак і Реван Палюх, записують музику і шиють власні колекції одягу.
Не так давно з 3-місячного "відрядження" в Шанхай повернувся переможець "Топ-моделі по-українськи" Самвел Туманян. Самвел вирішив поділитися про свій перший закордонний контракт і про те, як же працювати моделлю за кордоном.
Самвел, є чим похвалитися? Де працював в Китаї?
Найкрутішою вважаю роботу для спортивного бренду Fila. Був відкриваючою моделлю на чотирьох їхніх показах в різних містах Китаю, навіть на острови літав. Плюс було кілька фотозйомок і приблизно мільйон івентів.
А що значить "працювати на івентах"?
Івенти - це заходи, свята, презентації певних новинок. Ось придумали китайці новий девайс - і потрібно, щоб його на великому заході рекламували красиві хлопці. Тоді звуть нас, моделей. Робота нескладна, але нудна, - потрібно стояти, посміхатися і показувати якийсь товар. Зате завдяки їй я приблизно на 5% наблизився до своєї мрії - стати фіксованою моделлю Giorgio Armani. У Китаї я працював на презентації в магазині цього бренду - три рази міняв образи і фотографувався в них. Дрібниця, звичайно, але приємно.
Як тобі жилося в Китаї?
Взагалі відмінно. Мені Китай дуже сподобався, там набагато чистіше, ніж у нас, вулиці облагороджені і дуже красиво. Хоча менталітет місцевих не сподобався ... Він дуже сильно відрізняється від нашого. Навіть в якихось побутових дрібницях. Наприклад, для китайців нормально під час розмови відригнути і навіть не вибачитися. Або зіпсувати повітря в кафе, коли ти сидиш поруч і їж. У них все це - в порядку речей. А для нас - дико.
Учасниця другого сезону "Супермоделі по-українськи" Аріна Любителева розповідала, що під час роботи в країнах Азії їй було складно знайти нормальну їжу. А тобі місцева кухня припала до смаку?
Зізнаюся: я дуже люблю локшину швидкого приготування. А в Китаї такої локшини - сто різних видів. А ще вони дуже смачно готують рис. Тому до їжі я швидко пристосувався. І не хвилюйтеся - на боках локшина не відкладеться. Я багато часу присвячую спорту і перебуваю зараз у відмінній формі.
Додому, мабуть, повертався з величезною валізою подарунків ...
Звичайно! Привіз батькам море презентів - різних прикольних продуктів, одягу. Взагалі одягу купив дуже багато. Вона там в сто разів дешевше і якісніше. Так що, друзі, розмови про жахливу китайську якість - фігня.
І наостанок розкажи про свої плани на майбутнє.
Зараз мене знову покликали працювати в Китай, але я поки що відмовився. Хочу побути трохи з батьками. Тому попрацюю в Україні. Плюс у мене грандіозні музичні плани - планую запуск нового проекту. Це буде дуже круто!