10 лужних продуктів, які допоможуть вам позбавитися від зайвого жиру
1. Авокадо
Дослідження харчування, заснованого на цій їжі, показують, що загальний рівень холестерину падає на 8,2%. Крім того, авокадо допомагає нейтралізувати кислоти в нашому шлунку, і покращує засвоєння поживних речовин з фруктів і овочів.
Іспанський історик Бернардіно де Саагун в своїй книзі «Загальна історія речей Нової Іспанії» (1576) сказав, що навіть ацтеки знали про корисні властивості авокадо. Вони використовували м’якоть авокадо в спеціальних медичних мазях.
2. Банан
Банани містять 2 основних типи клітковини: стійкий крохмаль (який міститься в незрілих бананах і сприяє травленню) і пектин (який може допомогти захистити нас від раку товстої кишки). Стиглі банани містять вітаміни і луги, нормалізують рівень цукру в крові (завдяки залозі для виробництва гемоглобіну) і знижують кров’яний тиск (завдяки калію).
3. Цвітна капуста
Цвітна капуста перевершує всі інші види капусти за кількістю корисних поживних речовин. Містить вітаміни С, А, В, РР, а також холін, який зміцнює нервову систему і запобігає накопиченню холестерину в печінці. Цвітна капуста містить кальцій (для зміцнення кісток) і магній (для гарного настрою).
4. Диня
Краща річ: вона містить каротин (який знижує ймовірність розвитку раку), клітковину, а також фолієву і аскорбінову кислоту (для підтримки імунної системи і кісткової тканини). А також, тому що в ній багато вітаміну С, диня може допомогти зберегти нашу шкіру здоровою і красивою.
5. Виноград
Виноград містить багато корисних органічних сполук, які можуть захистити нас від деяких видів раку і знизити рівень холестерину. У 16-тижневому дослідженні 38 чоловіків, які брали 20 г виноградного екстракту кожен день, мали більш низький рівень цукру в крові, ніж зазвичай. Виноград містить кальцій, магній, калій і фосфор — елементи, необхідні для здоров’я кісток.
6. Огірок
Огірки відмінно підходять для видалення кислот і токсинів з організму. Крім того, вони видаляють вільні радикали завдяки флавоноїдам. Вільні радикали можуть привести до розвитку серцево-судинних, легеневих і аутоімунних захворювань. Огірки також мають низьку калорійність, тому їх можна включати в різні раціони.
7. Кіноа
Кіноа містить більше білка, ніж будь-яке інше зерно. Крім того, ви можете отримати багато фосфору (майже стільки ж, скільки з безлічі видів риб), заліза (у 2 рази більше, ніж у пшениці), кальцію, клітковини і вітаміну В, який покращує всі процеси, пов’язані з обміном речовин.
8. Мангольд
Мангольд — це зелений листовий овоч, який містить багато вітаміну К (який допомагає очистити кров і поліпшити її коагуляцію), а також вітаміни А і Е, натрій, магній, кальцій і залізо. Цей вітамінний коктейль покращує кровообіг, зміцнює зуби і кістки і допомагає організму боротися з вірусами.
9. Лимон
Лимон запобігає розвитку раку, знижує ризик виникнення інсульту, очищає організм від токсинів, допомагає при дефіциті вітамінів, проблеми з шлунково-кишковим трактом, проблеми з мінеральним обміном, атеросклерозі й гіпертонії. Список впливу цього продукту на здоров’я настільки великий, що в середні віки люди навіть вірили, що цей цитрусовий здатний захистити людей від чуми.
10. Базилік
Базилік містить багато антиоксидантів, допомагає детоксикації організму і знижує шкідливий вплив стресу на організм. Також цей продукт має протизапальну, знеболювальну, жарознижувальну, імуномодулюючуі сечогінну дію.