2 яйця, 2 столові ложки цукру, 8 г ванільного цукру… Навіть не віриться, а вийшов!
«Конфеті» можна назвати одним з найрадісніших і веселих тортів. Дивлячись на нього, відчуваєш поліпшення настрою і появу апетиту. А ще це просто ідеальний рецепт для літнього сезону. Легкий, ненав’язливий, практично невідчутний!
Нещодавно спробувала, і тепер у моїх близьких це один з найулюбленіших рецептів. Довго в хаті не затримується, буквально за 5 хвилин торт зникає зі столу!
Торт з желе і фруктами
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:
– 2 яйця
– 2 ст. л. цукру
– 8 г ванільного цукру
– 2 ст. л. борошна
– 15 г розпушувача
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КРЕМУ:
– 125 мл води
– 1/2 лимона
– 2 ст. л. цукру
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЖЕЛЕ:
– 800 мл води=
– 95 г вишневого желе
– 95 г желе агрусу
– 2 ч. л. желатину
– 2 ст. л. води
– 200 мл вершків 30% жирності
– 2 ст. л. цукрової пудри
– 300 г перетертого сиру
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПРИКРАСИ:
– 1 ківі
– 5 листя м’яти
ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА:
1. Підготуй форму діаметром 24 см і застели пергаментним папером.
2. Яєчні жовтки відокрем від білків. Потім збий білки до жорстких піків. Додай в них 2 столові ложки звичайного білого цукру і пакетик ванільного.
3. При перемішуванні міксером на мінімальній швидкості не забудь додати в суміш жовтки.
4. Додай просіяне борошно з розпушувачем. Потім акуратно виклади тісто в роз’ємну форму.
5. Розігрій духовку до 180 градусів. Тісто випікай протягом 40 хвилин, в попередньо розігрітій духовці.
6. Охолоди готовий бісквіт.
ПРИГОТУВАННЯ ЖЕЛЕ:
1. Окремо розчини желе в 400 мл кип’яченої гарячої води і вилий у дві миски.
2. Коли желе застигне, наріж його на кубики.
3. Замочи желатин в 3 столових ложках води і залиш для набухання.
ПРИГОТУВАННЯ ЧІЗКЕЙКУ:
1. Збий міксером вершки до жорстких піків. В кінці збивання додай цукрову пудру.
2. Розчини желатин на водяній бані. Потім охолоди його. Додай дві столові ложки збитих вершків і ретельно все перемішай.
3. Додай перетертий сир і решту желатину. Перемішай отриману суміш і додай в неї нарізане кубиками желе.
4. Готову масу отриманого чизкейку акуратно виклади на просочений бісквіт (в рознімній формі). Рівномірно розподіли все ложкою.
5. Охолоди отримані ласощі протягом 30 хвилин або до застигання.
6. Прикрась торт скибочками ківі і листям м’яти. Замість ківі можна використовувати ягоди полуниці.
Не можна назвати процес приготування цього бісквітного торта з желе простим, але його приголомшливий зовнішній вигляд, а головне – смак, явно того варті!