5 рецептів гарячих страв, зазвичай, які я готую до новорічного столу. Готуйте з любов’ю – і у вас все буде Смачно
РИБА В ОВОЧЕВОМУ МАРИНАДІ
Інгредієнти:
Риба – 1 кг
Борошно
Морква – 30 г
Паприка
Вода – 20 мл
Приготування:
1. Порізати рибу на великі шматки. Обмочити в борошні та смажити до появи золотавої скоринки.
2. Натерти моркву. Смажити на невеликому вогні, додати паприку. Потім додати води та смажити ще 2-3 хв.
3. Викласти страву на деко. Спершу покласти шар овочів, потім викласти рибу і знову покрити шаром овочів.
4. Накрити страву фольгою. Зробити отвори. Залишити у печі на 20-25 хв.
Читайте: Справжній пляцок «Спартак»
РЕБЕРЦЯ З ОСОБЛИВИМ СОУСОМ
Інгредієнти:
Реберця – 500 г
Чебрець – 20 г
Бекон – 50 г
Цибуля – 1 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Мед – 1 ст. л.
Часник – 2 зубки
Винний оцет – 1 ст. л.
Томатний соус – 150 г.
Зелень та спеції за смаком.
Приготування:
1. Посипати реберця спеціями та завернути у фольгу. Залишити реберця у печі при температурі 160 градусів на 1,5 години.
2. Загорнути у бекон чебрець. Перев’язати рулетик мотузкою. Підсмажити на пательні. Додати цибулі та томатного соусу, а також гірчицю, винний оцет, мед та часник. Соус готовий!
3. Дістати реберця. Намастити їх соусом і знову залишити у печі на 10 хв. при температурі 200 градусів.
ПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ З НАЧИНКОЮ
Інгредієнти:
Картопля – 1 шт.
Сир – 30 г
Цукіні – 30 г
Оливки – 40 г
Салямі – 50 г
Томатна паста – 3 ст.л.
Спеції
Приготування:
1. Змастити бульби картоплі оливковою олією. Випікати при температурі 180 градусів протягом 40 хв.
2. Розрізати картоплю навпіл. Додати спецій.
3. Помістити картоплю у фольгу. Всередину додати сир, песто та помідори.
4. Іншу картоплю начинити сметаною, цибулею та беконом.
5. Третю картоплю прикрасити цукіні, оливками та сиром фета.
6. Ще один варіант картоплі – томатна паста, салямі, натертий сир.
7. Запікати страву при температурі 200 градусів протягом 10-15 хв.
ЗАПЕЧЕНА КУРКА З АПЕЛЬСИНАМИ
Інгредієнти:
Тушка курки
Мед – 6 ст. л.
Імбир – 50 г
Цедра апельсину і лимону
Перець
Апельсин – 3 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Приготування:
1. Замаринувати курку. Приготувати маринад, змішавши мед, імбир, цедру апельсину та лимону, перець, соєвий соус та сік апельсину.
2. Змастити форму для випікання оливковою олією. Помістити курку в рукав для випікання, прикрасивши її апельсином (без шкірки).
3. Помістити страву у піч при температурі 190 градусів на 1 годину.
ЗАПЕЧЕНІ БАКЛАЖАНИ
Інгредієнти:
Баклажани – 2 шт.
Томати – 4 шт.
Моцарелла – 100 г
Часник – 3 зубчики
Оливкова олія – 50 мл
Зелень
Спеції
Приготування:
1. Розрізати баклажан вздовж на тонкі слайси, однак не до кінця.
2. Викласти баклажани на деко, застелене пергаментним папером.
3. Всередину баклажанів викласти нарізані помідори і сир моцарелла.
4. Зафіксувати баклажани шпажками або зубочистками.
5. В окрему миску налити олію, додати натертого часнику та спецій. Перемішати.
6. Помастити рідкою сумішшю баклажани.
7. Покласти страву у піч при температурі 220° на 20 хв.