«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

5 рецептів смачних і корисних солодощів без цукру

Можна приготувати на десерт солодощі, в яких не буде цукру, що прийнято вважати виключно шкідливим продуктом? Виявляється, і без цукру є десерти, а значить, і життя може бути солодкою, потрібно лише скористатися цими чарівними рецептами.

1 .Вівсяно-кокосове печиво на білках

Вам знадобиться:

  • білки яєчні – 3 шт.
  • пластівці вівсяні – 75 г
  • стружка кокосова – 75 г
  • стевія (натуральний цукрозамінник) – ¼ ч. л. (можна замінити 1 ст. л. кокосового цукру)
  • сіль – щіпка
  • екстракт мигдальний або ванільний-кілька крапель (за бажанням)

Як готувати

  1. Обсмажити на сухій сковороді вівсяні пластівці при постійному помішуванні.
  2. У білки всипати дрібку солі і збити, потім додати інші інгредієнти і добре перемішати.
  3. Застелити деко пергаментним папером і ложкою викладати вівсяно-кокосову масу, щоб вийшли однакові печива.
  4. Помістити деко в духовку, розігріту заздалегідь до 180-200 °C, і випікати 10-15 хвилин, поки на печиво не з’явиться золотиста скоринка.

2. Сирно-вівсяне тістечко «Картопля»

Вам знадобиться:

  • пластівці вівсяні – 400 г
  • сир нежирний – 200 г
  • пюре яблучне – 1 ст.
  • какао-порошок – 4 ст. л.
  • свіжозварена кава – 2 ст. л.
  • сік апельсиновий – 2 ст. л.
  • кориця мелена – 1 ч. л.

Як готувати

  1. На суху розпечену сковороду викласти вівсяні пластівці, посипати їх корицею і обсмажити до хрускоту.
  2. Дати пластівцям охолонути, а потім подрібнити в блендері.
  3. Змішати яблучне пюре з сиром, влити свіжозварену каву і апельсиновий сік і добре перемішати.
  4. Змішати отриману масу з подрібненими вівсяними пластівцями і половиною какао-порошку до однорідної консистенції.
  5. Сформувати тістечка в традиційній формі картоплі і посипати їх залишилися какао-порошком.

 

3. Глазуровані цукерки швидкого приготування

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • пластівці вівсяні – 2/3 чашки
  • горіхи кешью – 2/3 чашки (заздалегідь замочити на 4 години)
  • фініки – 2/3 чашки
  • сіль Гімалайська-1/8 ч. л.

Для глазурі:

  • олія кокосова – 2 ст. л.
  • сироп кленовий – 2 ст. л. (можна замінити медом)
  • екстракт ванілі – 1/8 ч. л.

Як готувати:

  1. У блендері подрібнити вівсяні пластівці разом з горішками кешью і фініками.
  2. Посолити, перемішати і сформувати з отриманої суміші цукерки. Помістити їх на 15-20 хвилин в морозильну камеру.
  3. У невеликому сотейнику розтопити кокосове масло, додати до нього сироп і ваніль, перемішати.
  4. Дістати цукерки з морозилки і помістити в глазур, щоб вона покрила їх повністю, а потім знову помістити в морозилку, щоб глазур як слід застигла.

4. Сирно-мигдальні цукерки в кокосовій стружці

Вам знадобиться:

  • сир – 100 г
  • мед – 1 ст. л.
  • мигдаль – 7-8 шт.
  • стружка кокосова – 2-3 ст. л.

Як готувати:

  1. Сир, частина кокосової стружки і мед перемішати.
  2. З отриманої суміші сформувати кульки з мигдальним горішком всередині.
  3. Обваляти цукерки в кокосовій стружці і помістити їх на дві години в морозильну камеру.

5. Вівсяно-шоколадні тістечка, які не потребують випічки

Вам потрібно:

  • какао — порошок – ¼ чашки
  • мигдаль – ¾ чашки
  • геркулес – ½ склянки
  • фініки без кісточок – 1 чашка
  • масло кокосове або вершкове – 1 ст. л.

Як готувати:

  1. Всипати в блендер геркулес, мигдаль і какао — порошок і подрібнити до однорідної маси.
  2. Додати масло і дрібно нарізані фініки, гарненько перемішати, розкотити отриману масу товстим шаром і нарізати її ромбами або квадратами.
  3. Інший варіант: сформувати з вівсяно-шоколадної маси цукерки. І тістечка і цукерки потримати в морозилці протягом 15-20 хвилин.
ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі