5 рецептів смачних і корисних солодощів без цукру
Можна приготувати на десерт солодощі, в яких не буде цукру, що прийнято вважати виключно шкідливим продуктом? Виявляється, і без цукру є десерти, а значить, і життя може бути солодкою, потрібно лише скористатися цими чарівними рецептами.
1 .Вівсяно-кокосове печиво на білках
Вам знадобиться:
- білки яєчні – 3 шт.
- пластівці вівсяні – 75 г
- стружка кокосова – 75 г
- стевія (натуральний цукрозамінник) – ¼ ч. л. (можна замінити 1 ст. л. кокосового цукру)
- сіль – щіпка
- екстракт мигдальний або ванільний-кілька крапель (за бажанням)
Як готувати
- Обсмажити на сухій сковороді вівсяні пластівці при постійному помішуванні.
- У білки всипати дрібку солі і збити, потім додати інші інгредієнти і добре перемішати.
- Застелити деко пергаментним папером і ложкою викладати вівсяно-кокосову масу, щоб вийшли однакові печива.
- Помістити деко в духовку, розігріту заздалегідь до 180-200 °C, і випікати 10-15 хвилин, поки на печиво не з’явиться золотиста скоринка.
2. Сирно-вівсяне тістечко «Картопля»
Вам знадобиться:
- пластівці вівсяні – 400 г
- сир нежирний – 200 г
- пюре яблучне – 1 ст.
- какао-порошок – 4 ст. л.
- свіжозварена кава – 2 ст. л.
- сік апельсиновий – 2 ст. л.
- кориця мелена – 1 ч. л.
Як готувати
- На суху розпечену сковороду викласти вівсяні пластівці, посипати їх корицею і обсмажити до хрускоту.
- Дати пластівцям охолонути, а потім подрібнити в блендері.
- Змішати яблучне пюре з сиром, влити свіжозварену каву і апельсиновий сік і добре перемішати.
- Змішати отриману масу з подрібненими вівсяними пластівцями і половиною какао-порошку до однорідної консистенції.
- Сформувати тістечка в традиційній формі картоплі і посипати їх залишилися какао-порошком.
3. Глазуровані цукерки швидкого приготування
Вам знадобиться:
Для тіста:
- пластівці вівсяні – 2/3 чашки
- горіхи кешью – 2/3 чашки (заздалегідь замочити на 4 години)
- фініки – 2/3 чашки
- сіль Гімалайська-1/8 ч. л.
Для глазурі:
- олія кокосова – 2 ст. л.
- сироп кленовий – 2 ст. л. (можна замінити медом)
- екстракт ванілі – 1/8 ч. л.
Як готувати:
- У блендері подрібнити вівсяні пластівці разом з горішками кешью і фініками.
- Посолити, перемішати і сформувати з отриманої суміші цукерки. Помістити їх на 15-20 хвилин в морозильну камеру.
- У невеликому сотейнику розтопити кокосове масло, додати до нього сироп і ваніль, перемішати.
- Дістати цукерки з морозилки і помістити в глазур, щоб вона покрила їх повністю, а потім знову помістити в морозилку, щоб глазур як слід застигла.
4. Сирно-мигдальні цукерки в кокосовій стружці
Вам знадобиться:
- сир – 100 г
- мед – 1 ст. л.
- мигдаль – 7-8 шт.
- стружка кокосова – 2-3 ст. л.
Як готувати:
- Сир, частина кокосової стружки і мед перемішати.
- З отриманої суміші сформувати кульки з мигдальним горішком всередині.
- Обваляти цукерки в кокосовій стружці і помістити їх на дві години в морозильну камеру.
5. Вівсяно-шоколадні тістечка, які не потребують випічки
Вам потрібно:
- какао — порошок – ¼ чашки
- мигдаль – ¾ чашки
- геркулес – ½ склянки
- фініки без кісточок – 1 чашка
- масло кокосове або вершкове – 1 ст. л.
Як готувати:
- Всипати в блендер геркулес, мигдаль і какао — порошок і подрібнити до однорідної маси.
- Додати масло і дрібно нарізані фініки, гарненько перемішати, розкотити отриману масу товстим шаром і нарізати її ромбами або квадратами.
- Інший варіант: сформувати з вівсяно-шоколадної маси цукерки. І тістечка і цукерки потримати в морозилці протягом 15-20 хвилин.