«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

7 незвичайних страв з гречки для всієї родини

Раніше без страв з гречки не відбувалося жодне застілля. Говорили: «Без каші обід — сирота». А вже як корисна гречана крупа і дітям, і дорослим! Ділимося смачними рецептами!

7 незвичайних страв з гречки для всієї родини
Раніше без страв з гречки не відбувалося жодне застілля. Говорили: «Без каші обід — сирота». А вже як корисна гречана крупа і дітям, і дорослим! Ділимося смачними рецептами!

Користь гречки в тому, що всі мінерали та вітаміни в ній відмінно збалансовані, причому крім заліза, в крупі є вітаміни групи В: В1, В2 і В9 (фолієва кислота). А повноцінний білок в її складі містить незамінні амінокислоти метіонін і лізин, причому за їх кількістю в 100 г крупи гречка значно перевершує інші крупи.

Гречка вважається ідеальною крупою для дитячого і дієтичного харчування, вона практично не має протипоказань. Нижче, ви знайдете сім відмінних рецептів на тему, як смачно приготувати гречану крупу .

ГРЕЧКА В ГОРЩИКАХ З ГРИБАМИ І СМЕТАНОЮ
Візьміть:

12 стол. ложок гречки 
250 г печериць
3 стол. ложки сметани
3 зубчики часнику
1 цибулину
2 лаврові листки
щіпку солі
2 стол. ложки вершкового масла.
Малюкам до 7 років не варто вживати в їжу ніяких грибів, крім печериць. Тому, якщо готуєте дітям, не замінюйте печериці на лісові гриби.

Приготування:

На вершковому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Додайте до цибулі нарізані гриби і смажте ще 5-7 хвилин.
У мисці змішайте промиту гречку, сметану, видавлений часник, додайте гриби з цибулею. Посоліть.
Поламайте лавровий лист на дрібні шматочки, також додайте до решти інгредієнтів.
Викладіть в горщики, влийте води приблизно на 12 см вище, ніж гречка.
Поставте в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Готуйте при температурі 200 ° С.


ГРЕЧАНІ  ОЛАДКИ «ХВИЛИНКА»
Візьміть:

15 стол. ложок гречаної муки
0,5 л кефіру
1 чайн. ложку соди
3 яйця
олія для смаження.
Приготування:

Всі інгредієнти змішайте, розітріть грудочки і випікайте.
Оладки, приготовані таким легким і швидким способом, виходять пишними і смачними.

ГРЕЧНЕВИК
Візьміть:

 1 склянку гречаної крупи
2 склянки молока
2 яйця
2 стол. ложки сметани
1 стол. ложку цукру
пачку сиру
щіпку солі
олія і панірувальні сухарі для форм
суміш з 1 сирого жовтка і 1 стол. ложки сметани для змазування.
Приготування:

Зваріть розсипчасту кашу з гречки на молоці.
Яйця змішайте з сиром, сметаною і цукром, посоліть і гарненько все розітріть.
Додайте охолоджену кашу і знову перемішайте.
Форму злегка підігрійте, змастіть олією і обсипте меленими сухарями.
Викладіть рівним шаром отриману суміш, змастіть сметаною з жовтком і запечіть до утворення золотистої скоринки.
Перед подачею на стіл верх можете змастити варенням.


ГРЕЧАНА ЗАПІКАНКА
Візьміть:

1 склянку гречки
100 мл натурального йогурту
1 яйце
60 г твердого сиру
сіль і перець за смаком
Приготування:

У глибоку миску влийте йогурт, вбийте яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Збийте за допомогою вінчика або виделки в однорідну масу, але не в піну. Гречку залийте яєчно-йогуртовою сумішшю.
Сир натріть на грубій або дрібній тертці і посипте майбутню запіканку.
Поставте форму в розігріту до 200 ° C духовку до рум’яного кольору, приблизно на 20 хвилин. Подавати в гарячому вигляді як самостійну страву або як гарнір.


ГРЕЧАНИКИ
Візьміть:

півкілограма нежирного м’яса
2 яйця
100 г гречки
2 середні цибулини
2 зубчики часнику
200 г томатної пасти
панірувальні сухарі
сіль, перець — за смаком
Приготування:

Крупу ретельно промийте та відваріть в підсоленій воді.
М’ясо очистити від шкіри і кісток, пропустити через м’ясорубку з додаванням половини цибулі і часнику.
У фарш додайте спеції, яйця і перемішайте. Додайте відварену гречку і знову перемішайте.
Виліпити середні котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажте до золотистої скоринки на пательні з олією (близько 5 хвилин).
Залишок цибулі обсмажте, потім додайте томатну пасту і викладіть котлети в каструлю, накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні 20 хвилин.


ГРЕЧАНІ ДРІЖДЖОВІ МЛИНЦІ
Візьміть: 

1 склянку гречаної муки 
1 склянку пшеничної муки
2,5 склянки води
0,5 чайн. ложки соди 
щіпку солі
лимонну кислоту-на кінчику ножа
олію для смаження.
Приготування:

Змішайте борошно, додайте сіль, просійте і змішайте з водою і лимонною кислотою.
В кінці замісу додайте соду, швидко перемішайте, дайте тісту піднятися.
Випікайте млинці на розпеченій, змащеній олії пательні.


РИБА ФАРШИРОВАНА
Візьміть:

1 великого коропа або ляща 
1 склянка гречки 
2 склянки води
1 цибулину
2 яйця
2ОО г сметани 
сіль
2-3 стол. ложки борошна
олія для смаження.
Приготування:

Зваріть гречку.
Яйця зваріть і дрібно наріжте.
На рослинній олії обсмажте нарізану цибулю. Змішайте з відвареною гречкою, додайте яйця. Посоліть.
Рибу вимийте, відріжте плавники і зябра. Натріть рибу сіллю.
Викладіть начинку з гречки в черевце, скріпіть зубочистками.
Обваляйте рибу в борошні і обсмажуйте 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яної.
Викладіть рибу в форму для запікання. Змастіть сметаною і поставте в духовку для запікання.
Печіть 25-35 хвилин при температурі 180 ° C.
Подаючи малюкові, ретельно видаліть всі кісточки.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі