Абрикосове варення «Як у бабусі». Неймовірно смачне і корисне.
У цьому році літо видалося особливо спекотним, і сезон всіх улюблених ягід і фруктів стартував трохи раніше, ніж планувалося. Не стали винятком і абрикоси — зараз ними можна насолоджуватися у свіжому вигляді, а для того, щоб вам було чим поласувати восени і взимку, пропонуємо приготувати і закрити дуже смачне абрикосове варення. Вибирайте будь-який з рецептів та готуйте — гарантуємо, що вийде так смачно, як у бабусі!
Абрикосове варення часточками
Інгредієнти:
часточки абрикосів — 1 кг
цукор — 1,5 кг
вода — 1,5 ст
Як готувати:
Нарізані абрикоси викладіть в миску. В окремій ємності приготуйте сироп: змішайте воду і цукор, дайте сиропу закипіти, зніміть з нього піну і варіть ще 8-9 хвилин. Залийте нарізані абрикоси сиропом і залиште при кімнатній температурі на 12 годин. Потім злийте з абрикосів сироп, залишивши самі часточки в тій же мисці, інформує Ukr.Media.
Сироп знову поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і не забудьте зняти пінку. Знову залийте абрикоси сиропом і залиште ще на кілька годин. Повторіть останні три пункти ще раз.
Отримане варення поставте на повільний вогонь і варіть близько години, постійно помішуючи його і знімаючи піну. Готове варення з абрикосів закатайте в стерильні банки. Гарячі банки переверніть кришками вниз і залиште остигати.
Абрикосове варення з желатином
Інгредієнти:
половинки абрикосів — 1 кг
цукор — 1/2 ст
желатин швидкорозчинний — 1 уп (15 г)
лимонна кислота — 1/4 ч. л.
вода — за необхідності
Як готувати:
Половинки абрикосів викладіть в каструлю шарами, засипаючи кожний цукром і желатином. Закрийте кришкою і залиште на добу. Каструлю з абрикосами і соком, що виділився, поставте на невеликий вогонь, додайте туди воду (якщо соку вийшло дуже мало) і лимонну кислоту.
Доведіть варення до кипіння, зніміть піну і варіть на слабкому вогні 7-8 хвилин. Готове варення з абрикосів закатайте в стерильні банки. Гарячі банки переверніть кришками вниз і залиште остигати.
Абрикосове варення з апельсином
Інгредієнти:
половинки абрикосів — 1 кг
апельсин — 1 шт
цукор — 800 г
Як готувати:
Нарізані половинками абрикоси засипте цукром, струсіть, накрийте кришкою і залиште на 12 годин. Апельсин разом з цедрою перекрутіть на м’ясорубці і відправте до абрикос.
Варення доведіть до кипіння, потім варіть на слабкому вогні близько 7-8 хвилин. Дайте варенню охолонути (повторіть процедуру ще два рази). Готове абрикосове варення з апельсином закатайте в стерильні банки. Гарячі банки переверніть кришками вниз і залиште остигати.