Бабуся казала, що ВЕЛИКДЕНЬ – СВІТЛЕ свято, тому і використовувала цей найкращий рецепт СВІТЛИХ пасок. Виходить багато пасок, які довго не черствіють, і мають якийсь особливий добрий смак
Пропонуємо вам перевірений роками рецепт пасок:
Тісто для Олександрійських пасок.
Ваша випічка по цьому рецепту вийде солодкою, ніжною і м’якою. Його використовує старше покоління для приготування пасок вже кілька десятків років. З даної кількості інгредієнтів у вас вийде дуже багато пасок.
Ось що вам знадобиться:
1 літр топленого молока;
1 кг цукру;
500 г вершкового масла;
10 яєць;
3 жовтка;
150 г свіжих дріжджів;
200 г запарених родзинок;
2-3 пакетика ванільного цукру,
2 ст. л. кoньяку;
приблизно 2,5 кг борошна.
Ось що потрібно робити:
Яйця злегка збийте міксером, розм’якшене масло наріжте шматочками.
Яйця, масло, цукор і дріжджі змішайте з молоком. Залиште цю суміш в теплому місці на 8-12 годин (можна на ніч).
Вранці всипте в молочно-яєчну суміш 1 ч. л. солі, запарені родзинки, ванільний цукор, борошно і влийте кoньяк.
Замішайте м’яке, в’язке тісто, вимочуючи руки в соняшниковій олії.
Поставте тісто підходити на 1-1,5 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
Заповнюйте тістом форми на 1/3, зачекайте поки воно підійде майже до країв.
Випікати паску при температурі 180 гр. до готовності. Верх охололих пасок змастіть білковою глазур’ю.