Бабусині Пісні МЕДОВІ КЕКСИ! Готуються легко та швидко, виходять м’якенькими з гарним медовим ароматом! Нічого смачнішого у піст я ще не їла! Але тут є один секрет! Ось як їх готує бабуся у Закарпатті
Інгредієнти
Тепла вода 250 мл.
Мед 2 ст. л.
Цукор 3-5 ст. л. або за смаком
Олія 100 мл.
Борошно 300-350 г.
Сіль дрібка
Сода не гашена 1,5 ч. л. без гірки
Горіхи, сухофрукти за смаком
Рецепт приготування пісних кексів
В теплій воді (до 40 градусів) розчинити мед, цукор, сіль, потім додати олію.
Соду змішати з борошном і додати у воду. Швидко перемішати. Тісто для кексів вийде не дуже густе, легко стікає з ложки. Не додавати в тісто занадто багато борошна, бо вийдуть більш щільніші кекси.
Додаємо в тісто подрібнені сухофрукти, горіхи і викласти суміш у форми для випікання. Заповнювати форми на 2/3 висоти.
Кекси випікати у духовці при температурі 200 градусів приблизно 20-25 хвилин. Дати трохи охолонути, потім виймаємо пісні кекси з фори.
М’які та смачні кекси готові, гарно смакують з кавою чи чаєм.
Смачного!