Баклажани з перцем на зиму: всі в захваті від них
Складові
✓ Баклажани 2 кілограми
✓ Томатна паста 800 грамів
✓ Часник 150 грамів
✓ Олія рослинна (соняшникова) — 1 склянка
✓ Цукор 2 склянки
✓ Оцет 9% — 2 столові ложки
✓ Сіль-2 столові ложки
✓ Перець болгарський — 12 штук
✓ Петрушка (зелень) — за смаком
Рецепт приготування
Робимо томатний сік з концентрованої томатної пасти.
Для цього розбавляємо 800 г пасти водою до отримання 3 л соку.
Додаємо в отриманий сік рослинну олію, цукор, сіль і оцет згідно з рецептом.
Баклажани нарізаємо зі шкіркою, не очищаючи, напів колами, перець нарізаємо соломкою, часник нарізаємо на дрібні шматочки.
Всі подрібнені овочі кладемо в томатний сік і тушкуємо їх на дуже повільному вогні близько 30 хв., до повної готовності.
Розкладаємо отриманий салат по банках і консервуємо звичайним способом.
Смачного!