«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Борошно і кип’яток: тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах!

Борошно і кип’яток: тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах!

Такі коржі стануть прекрасним доповненням до шашлику на пікніку. У лаваш можна загортати свіжі овочі, шматочки м’яса з соусом, приготувати для нього будь-яку начинку.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

кип’яток, 200 г;
борошно 350 г;
олія соняшникова, 2 ст.л;
сіль, 1 ч.л.
Процес приготування
Просіяне борошно змішуємо з сіллю і рослинним олією.

Вливаємо кип’яток і перемішуємо тісто до однорідності. Спочатку перемішуємо лопаткою або човном, а коли маса стане нормальною температури, вимішуємо руками.

Вкриваємо тісто плівкою або кладемо в пакет і залишаємо на 20 – 30 хвилин.

Ділимо тісто на 12 шматочків.

Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кожен шматочок в тонкий корж.

Розігріваємо суху сковорідку і обсмажуємо коржі по 1 хвилині з кожної сторони.

Перед тим, як складати коржі стопкою, скроплюємо кожну водою – це допомагає залишатися лавашу м’яким.

Стопку накриваємо рушником або плівкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб коржі трохи розпарились.

Борошно і кип'яток: тонкий лаваш на сковорідці в домашніх умовах
Такі прості коржі стануть відмінною заміною звичайному хлібу, а якщо є бажання зробити начинку, можна використовувати будь-які продукти, овочі.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі