Брауні
Знадобиться:
- 70 г очищеного мигдалю
- 100 г гіркого шоколаду
- 100 г вершкового масла
- 120 г коричневого цукру
- 2 яйця
- 70 г борошна
- 1/2 ч. л розпушувача
- дрібка солі
Приготування:
Очищений мигдаль порубати й обсмажити на сковороді без олії. Дати охолонути. Шоколад розтопити на гарячій водяній бані.
М’яке вершкове масло збити з цукром до отримання пишної маси. Додати теплий шоколад та окремо збиті яйця. Перемішати.
Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю через сито. З’єднати з шоколадною масою та горіхами. Перемішати.
Духовку нагріти до 180°. Тісто викласти у форму, вистелену пергаментом, розрівняти та випікати 25–30 хв. Корж повинен вийти трохи вологим.
Дати йому охолонути, потім загорнути у харчову плівку та прибрати в холодильник на ніч. Потім порізати квадратами й подати на стіл.