Часто готую Медовик “Спартак”! Виходить дуже смачним і буквально тане в роті
Необхідні продукти
какао для обсипання
Для медових коржів
курячі яйця – 3 шт
сіль – 0,5 ч.л
цукор – 260 гр
мед – 3 ст.л
какао – 3 ст.л
вершкове масло – 120 гр
сода – 1,5 ч.л
пшеничне борошно – 350 гр
для крему
молоко – 0,3 л
куряче яйце – 1 шт
крохмаль – 40 гр
цукор – 230 гр
вершкове масло – 80 гр
сметана – 100 гр
вершки – 250 мл
Починаємо приготування
У невеликій сотейник з товстим дном вбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо до однорідного стану. Потім всипаємо какао – порошок і мед. Знову все перемішуємо. Потім в масу кладемо вершкове масло і сотейник ставимо на плиту. Варимо масу на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру і вершкового масла. Масу доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
В отриману масу всипаємо соду і ретельно перемішуємо. Потім вводимо в масу просіяне борошно, спочатку вимішуємо його вінчиком і лопаткою, а потім перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. І замішуємо руками м’яке, еластичне тісто. Готове тісто скачуємо в ковбаску і ділимо на 6 частин. Кожну частину скачуємо в кулю і прибираємо в пакет, а потім кладемо в холодильник.
Приготуємо крем. У чашку вбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор і крохмаль. Перетираємо віночком до однорідності.
Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім тонкою цівкою, постійно помішуючи, вводимо його в яєчну суміш. Отриману масу переливаємо в каструлю, додаємо сметану і варимо суміш на середньому вогні до загусання. Не забуваємо постійно помішувати. В отриману масу додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідного стану. Одержаний крем охолоджуємо до холодного стану.
Приготоване тісто розгортаємо в пласт і вирізаємо до потрібного діаметру, у нас він дорівнює 20 см. Наколюємо виделкою пласт в декількох місця. Найкраще корж розгортати відразу на шматочку пергаментного паперу.
Підготовлений корж перекладаємо на деко і випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, 7-8 хвилин. Точно також випікаємо інші коржі. Готові коржі перекладаємо на решітку і залишаємо остигати. Обрізки збираємо в кулю і розгортаємо. З них у вас вийде ще 2 коржа. Їх також випікаємо.
Вершки збиваємо до щільних піків. Заварну основу також трохи збиваємо міксером. З’єднуємо дві підготовлені маси і перемішуємо до однорідності.
Збираємо торт. Коржі викладаємо на поверхню і розподіляємо по ним крем, трохи залишаємо для верхнього шару і боків. А потім беремо корж, розмазує на ньому крем і кладемо зверху другий корж. Таким чином збираємо весь торт. Покриваємо його зверху і з боків кремом, що залишився. Торт прибираємо в холодильник на кілька годин.
Перед подачею торт присипаємо какао порошком, а потім нарізаємо шматочками і пробуємо. Смачного! Джерело