«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Чеський пляцок «Маківник». Фантастично смачний! Якщо вам подобається випічка, в які багато-багато маку, це ваш рецепт! Приготуйте: смакота неймовірна! Найкращий рецепт, який кума привезла з Чехії!

Якщо вам подобається випічка, в які багато-багато маку, це ваш рецепт! Приготуйте: смакота неймовірна! Цей рецепт безперечно є найкращим з тих, які мені доводилося куштувати, ну дуже я люблю випічку з маком!

Чеський пляцок

Макове тісто: по 200 г маку, родзинок і горіхів, 1 кг яблук, по 40 г панірувальних сухарів і какао, 300 г цукру, 6 білків.

Біле тісто: 250 масла (або маргарину), 100 г цукру, 80 г сметани, 6 жовтків, 400 г борошна, 18 г розпушувача (1 п.).

Біле тісто: м’яке масло збuти з цукром на пухку масу, по одному додавати жовтки, постійно збuваючи. Ввести сметану і додати просіяне борошно з розпушувачем. Тісто виходить дуже липким (не густим і не рідким).

Макове тісто: горіхи подрібнити, мак запарити окропом і змолоти, яблука почистити, крупно потерти добре відтиснути. Білки збuти на пухку масу. Змішати мак, горіхи, яблука, цукор, додати сухарі і какао, частинами вмішати збuті білки.

Форму (22х22 см) застелити пекарським папером і змастити. Половину білого тіста розподілити на дні змащеними олією руками (інакше тісто буде дуже липнути до рук).

Зверху викласти макову масу, а на неї рівномірно нанести липке біле тісто. Щоб це було простіше зробити, візьміть шматок фольги, змастіть олією і на фользі розподіліть другу частину тіста розміром, як форма. Далі (нехай хтось допоможе) переверніть фольгу з тістом на макову начинку таким чином, щоб тісто опинилось внизу на маковій начинці, а фольга зверху. Зніміть її.

Випікати 1 год при температурі 180 ºС. Охолодити. Порізати порційними шматочками.

Смачного!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі