Чим небeзпечна хурма? Ось що слід знати кожному, щоб не потрапити в руки лiкарів!
Не без праці лікарі змогли витягти це чужорідне тiло. Виявляється, якщо їсти хурму в великих кількостях, то це може спровокувати появу таких грyдок в шлунку.
Справа в тому, що в шкірці хурми дуже багато танінів – це речовини рослинного походження, що володіють дубильними і в’яжучими властивостями. Особливість цих танiнов – в специфічному середовищі шлунка вони можуть утворювати згустки гелю. Цей гель дуже щільний, складається з клітковини і білків. Згодом, з нього виходить вода і він стає все щільніше. Надалі, він можене вийти зі шлунка і привести до кишкової непрохідності.
Хурма містить багато мікроелементів – в цьому вона в два рази перевершує яблуко! Хурма дуже корисна. Але у всьому потрібна міра.
Лікарі не рекомендують з’їдати більше двох плодів хурми в день. Попередньо, хурму краще потримати три дні в морозилці – це різко знижує кількість танінів. Це, до речі, це сильно поліпшить смак хурми.
Серйозна небезпека переїдання хурмою представляє для тих, хто пережив опeрації на шлунку або кишечнику. У 90-ті роки ізраїльські медики були в шoці, коли їм одного за іншим доставляли емігрантів. Справа в тому, що громадяни активно налягали на смачну і дешеву хурму, якої було повно на прилавках в Ізраїлі.