Ділюся з вами своєю коронною заготовкою на зиму. Даний рецепт дозволяє отримати варення, схоже на мармелад, а часточки яблук залишаються цілими і виглядають прозорими.
Варення з яблук на зиму – рецепт, який зацікавить не всіх. Адже яблука зберігаються весь осінньо-зимовий період і їх можна вживати у свіжому вигляді. І все ж ласунам варення припаде до смаку. Таким десертом зручно доповнювати чаювання і використовувати його в якості начинки для випічки.
Десерт за рецептом, що тут наводиться, простий і не вимагає великих зусиль у приготуванні. До того ж цей рецепт класичний і ним користується вже не одне покоління господинь. Якщо хочеться приготувати щось незвичайне, рекомендуємо додати в варення щіпку кориці, що додасть йому вишуканий смак і аромат. Даний рецепт дозволяє отримати варення, схоже на мармелад, а часточки яблук залишаються цілими і виглядають прозорими.
Варення з яблук на зиму інгредієнти
Яблука свіжі – 3 кілограми;
Цукор – 2 кілограми.
Варення з яблук на зиму приготування
Для десерту підійдуть яблука будь-якого сорту. З урахуванням того наскільки вони виявляться кислими або солодкими потрібно більше або менше цукру, це можна регулювати самостійно. Якщо яблука виявилися кислими – цукру кладемо більше, якщо солодкими, то зменшуємо кількість, яка вказана вище.
Для приготування десерту знадобиться емальований посуд, в ньому і будемо варити варення. Також потрібно подбати про чисті банки для зберігання готового десерту. Їх потрібно заздалегідь стерилізувати, також як і кришки для закривання банок.
Отже, приступимо. Чисто вимиті яблука нарізаємо акуратними шматочками, видаливши серцевину і кісточки, поміщаємо в емальований посуд, пересипаємо цукром і чекаємо добу, щоб плоди дали сік. За цей час потрібно буде кілька разів перемішати заготовку.
Після посуд з фруктами ставимо на вогонь, чекаємо закипання і варимо 5-7 хвилин, знімаючи піну. Потім вогонь вимикаємо, і охолоджуємо варення. Потім знову ставимо на вогонь і варимо ще 5 хвилин, охолоджуємо, і знову варимо 5 хвилин. Всього процес варіння повторюємо три рази, чергуючи з періодом охолодження заготовки. Готовність перевіряємо так: краплю варення капаємо на холодну тарілку і якщо вона тримає форму, значить десерт готовий.
В кінці розподіляємо варення по банкам, закриваємо їх і залишаємо десерт остигати, після чого відправляємо на зберігання.