Домашня кабачкова ікра: смачна і нескладна закуска
Кабачкова ікра — відмінна закуска, яку можна намазувати на хліб, використовувати як доповнення до пасти, м'ясних і рибних страв, інформує Ukr.Media.
Ікра кабачкова з помідорами та морквою
Інгредієнти:
Кабачки — 4 шт.
Часник — 2 зубчики
Морква — 2 шт.
Помідори — 3 шт.
Олія соняшникова — 3 ст. л.
Сіль — за смаком
Приготування:
Кабачки очистить від шкірки. Великі кабачки потрібно також звільнити від насіння. Поріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на великій тертці. У глибоку сковороду налийте 1 столову ложку соняшникової олії, викладіть кабачки та моркву, додайте півсклянки води. Поставте на середній вогонь і закрийте кришкою.
Помідори дрібно поріжте. Коли кабачки стануть м'якими, додайте дві ложки соняшникової олії, помідори. Посоліть за смаком і добре перемішайте. Потушкуйте ще трохи, відкривши кришку. В кінці додайте дрібно порізаний часник
Подавати можна, прикрасивши посіченою зеленню.
Кабачкова ікра з морквою і томатною пастою
Інгредієнти:
Кабачки — 1,5 кг.
Морква — 500 г.
Цибуля — 250 г.
Томатна паста — 100 г.
Сіль і перець — за смаком
Цукор — за смаком
Лавровий лист
Запашний перець
Рослинна олія
Приготування:
Цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву тремо на тертці. Кабачки очищаємо від шкірки та кісточок (якщо молода, то можна тільки зрізати плодоніжку). Натираємо на великій тертці. У великій кількості олії обсмажуємо цибулю до м'якості, додаємо моркву, обсмажуємо до готовності (вогонь — трохи більше середнього).
Додаємо натерті кабачки, хвилин через 7-10 вогонь зменшуємо до менше середнього. Приблизно в середині тушкування додаємо томатну пасту, лавровий лист і перець, олію, а в кінці — сіль. У загальній складності гасіння займає близько 2 годин. Лавровий лист виймаємо і викидаємо.
Теплу ікру розмелюємо, прогріваємо до кипіння і закутуємо в сухі простерилізовані банки, наливши під горлечко трохи олії. Закутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Кабачкова ікра в мультиварці
Інгредієнти:
Кабачки — 400 г.
Цибуля — 2 шт.
Морква — 1 шт.
Болгарський перець — 1 шт.
Томатна паста — 1 ст. л.
Цукор — 0,5 ч. ложки
Рослинна олія — 2 ст. л.
Запашний перець — за смаком
Червоний мелений перець — за смаком
Чорний мелений перець — за смаком
Сіль — за смаком
Приготування:
Цибулю і моркву потрібно довільно порізати невеликими шматочками. Включити мультиварку, вибрати режим «Випічка», 20 хвилин, налити рослинну олію, насипати моркву, потім цибулю. Готувати, періодично помішуючи овочі. Тим часом підготувати інші овочі. Болгарський перець порізати кубиками. Кабачки також порізати кубиками.
Після сигналу мультиварки, додати в каструлю кабачки, болгарський перець і перемішати. Вибрати режим «Випічка», 20 хвилин. Після сигналу додати в мультиварку томатну пасту, спеції, цукор, посолити та перемішати. Включити режим «Гасіння», 60 хвилин. Готову ікру перекласти в миску і подрібнити овочі блендером.
Остудити кабачкову ікру і подавати зі свіжим хлібом або гарніром на свій вибір: картопля, рис, каші.