«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Домашнє морозиво: ТОП-5 спокусливих рецептів для спекотного літа

Як зробити морозиво в домашніх умовах? Спекотного літа так і хочеться охолодитися чимось приємно прохолодним. Ось тут і прийде на допомогу домашнє морозиво або заморожений сік. Адже поле для експериментів просто необмежено - літо, сонце, спека, фрукти і ягоди! Ти легко впораєшся з цими десертами, прочитавши корисні поради та смачні рецепти про те, як зробити домашнє морозиво. У домашніх умовах морозиво виходить мало того, що смачнішим за магазинне, так і ще набагато кориснішим і безпечнішим.

Адже ти можеш сама контролювати, які продукти і в якій кількості будеш використовувати. Домашнє морозиво - загальні рекомендації:

Не біда, якщо у тебе немає спеціального кухонного гаджета для приготування домашнього морозива. Ти можеш обійтися і без морозивниці, приготувавши цей десерт власноруч. Головне - дотримуватися технології, вибирати натуральні, якісні та свіжі продукти, краще домашні, а також не забувати періодично перемішувати морозиво, що застигає в морозилці, щоб воно вийшло більш однорідним і смачним.

Крім того врахуй, що домашнє морозиво не містить консервантів, тому його потрібно з'їсти в короткі терміни - 2-3 дні. Не варто повторно заморожувати ці ласощі, тому що морозиво при цьому втрачає свій смак і якість. Щоб домашнє морозиво легше витягувалися зі стаканчиків і формочок, занур їх на 1-2 секунди в гарячу воду.

До речі, у трохи підталому домашньому молочному морозиві смакова палітра відчуватиметься набагато яскравіше. Тому перед подачею потримай морозиво при кімнатній температурі 5-7 хвилин.

Як прикрасити домашнє морозиво і заморожені соки перед подачею? Листочки м'яти, свіжі ягідки і часточки фруктів, варення, тертий шоколад, кокосова стружка - все, що підкаже твоя фантазія і побажає розпалена душа! 

Як зробити морозиво в домашніх умовах: рецепт апельсинового пломбіру

Апельсин - просто-таки універсальний фрукт, який має чудовий вигляд у десертах, випічці, лимонаді, коктейлях і навіть морозиві. В цьому ти можеш переконатися сама, приготувавши домашнє морозиво пломбір з цим яскравим рудим цитрусом.

Інгредієнти: 3 апельсина, 500 г жирних вершків, 100 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру,

Приготування: Апельсини очисти від шкірки, зерняток і білих плівок. Подрібни блендером апельсинову м'якоть до стану пюре. З'єднай охолоджені вершки, цукрову пудру і ванільний цукор і збий міксером протягом 5 хвилин до пишної щільної піни. Додай у вершкову масу апельсинове пюре і знову збий до однорідності. Поклади масу в пластиковий контейнер і постав у морозилку на 1-2 години, періодично перемішуючи і розбиваючи кристалики льоду, що утворювались у морозиві. Потім розклади домашнє морозиво по формах і залиш до повного замерзання.

Ананасове морозиво в домашніх умовах: рецепт з йогуртом 

Освіжаюче, освіжаюче і ще раз освіжаюче! Ось що можна сказати про цей рецепт домашнього морозива з екзотичними фруктами і м'ятою. Насичений смак ананаса з легким цитрусовим ароматом доповнений незмінно освіжаючою і холодною м'ятою.

Інгредієнти: 500 г м'якоті ананаса, 0,5 лимона, 300 мл натурального йогурту, 4 ст. ложки меду, листочки м'яти.

Приготування: Перед тим як зробити домашнє морозиво з м'ятою, її потрібно підготувати. Подрібни листочки м'яти, з'єднай їх із медом і гарненько розітри. Ананас подрібни в блендері, додай лимонний сік, йогурт, м'яту і гарненько збий до однорідної маси. Виклади фруктову масу в контейнер і відправ у морозилку приблизно на 2 години, періодично дістаючи і перемішуючи. Коли маса почне густіти, переклади її в формочки і залиш до повного замерзання в морозилці ще на 1 годину. Після того, як домашнє ананасове морозиво застигне, дістань його із формочок і подавай.

Домашнє морозиво: рецепт замороженого соку з ківі

Наступне морозиво в домашніх умовах приготуємо з ківі. Такий десерт не тільки яскравий зелений і нарядний, як саме літо, але ще і з приємною консистенцією і ніжною кислинкою. Це морозиво чудово втамовує спрагу і піднімає настрій навіть похмурого дня. До речі, ти можеш зробити такий же заморожений сік із полуниці, малини, апельсина та інших ягід і фруктів на свій смак.

Інгредієнти: 5 ківі, цукор за смаком, 10 г ванільного цукру.

Приготування: Стиглі плоди ківі очисти від шкірки і гарненько розімни виделкою. Додай звичайний і ванільний цукор за смаком і перемішай до консистенції пюре. Виклади пюре з ківі у формочки. Для прикраси можна на дно помістити ціленькі тонкі скибочки ківі. Встав у формочки дерев'яні палички і відправляй у холодильник для заморозки приблизно на 2-3 години. Після того, як пюре затвердіє, дістань заморожений сік із формочок і відразу ж подавай.

П'яний заморожений сік: морозиво з полуницею, малиною та ігристим вином

 Як щодо алкогольного морозива? Мало хто встоїть на ногах в прямому і переносному сенсі слова перед спокусливим поєднанням ягідного міксу з полуницею, малиною та ігристим вином. Але не переймайся, в такому домашньому морозиві мало що залишиться від алкоголю, хіба що п'янкий аромат.

Інгредієнти: 300 г полуниці, 200 г малини, 2 ст. ложки цукру, 250 мл ігристого вина, 50 мл води.

Приготування: Очищену полуницю і малину подрібни в блендері і проціди через сито, щоб позбутися зернят. Додай цукор і збий до однорідної маси. Додай воду та ігристе вино, знову швидко перемішай, щоб вино не встигло сильно вивітритися. Виклади ягідну масу у формочки і помісти в морозилку на 2-3 години. Періодично перемішуй заморожений малиново-полуничний сік, а на останньому етапі встав дерев'яні палички і залиш до повного заморожування. Після того, як заморожений сік із полуниці і малини з вином затвердіє, дістань його із формочок і відразу ж подавай.

Як зробити заморожений сік із чорниці з віскі

Продовжуючи алкогольну тему літніх десертів, цього разу пропонуємо поекспериментувати з чорничним замороженим соком, рецепт якого включає віскі. Це не менш смачненько, освіжаюче і весело. Спробуй!

Інгредієнти: 300 г чорниці, 0,5 лимона, 2-3 ст. ложки цукру, 75 мл віскі, 200 мл води,

Приготування: Чорницю збий у блендері до стану пюре. При бажанні проціди, щоб позбутися шкірки і кісточок. Цукор розчини у воді. Влий у чорничну масу цукровий сироп, додай лимонний сік, віскі і перемішай. Помісти ягідну масу у формочки, встав дерев'яні палички і відправ у морозилку на 2-3 години. Після того, як заморожений сік із чорниці з віскі затвердіє, дістань його із формочок і відразу ж подавай.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі