Домашній ″Бейліс″ на Новий рік: от як його правильно готувати
Але будьте обережні – він настільки смачний, що вас охопить спокуса випити відразу весь стратегічний запас:)
Ось що нам знадобиться для цього божественного напою:
горілка – 0,5 л. (не пошкодуйте грошей і купіть хорошу, або витратьте час і очистіть звичайну); якщо горілку замінити на віскі, то отримаємо ще наближенішу версію до ірландського оригіналу;
згущене молоко – 1 банка;
яєчні жовтки – 4 шт.;
кава розчинна – 1 ст. л.;
цукор ванільний – 2 ст. л.;
вершки 20-30% – 0,4 л.
А ось що потрібно зробити заради вершкового лікеру по-ірландськи:
Відділяємо жовтки від білків. Додаємо згущене молоко (світле чи проварене) – за смаком. До компонентів додаємо ванільний цукор, і починаємо збивати міксером. Не припиняючи збивати, додаємо розчинну каву і вершки.
В останню чергу вливаємо горілку, і збиваємо до однорідної консистенції. Робимо це на середній швидкості.
Вихід готового продукту становить майже 1,2 літра! Нехай напій 1 годину постоїть в теплому місці, а потім ставимо його в холодильник.
Для надання карамельного смаку можна додати у свій “Бейліс” ложку смаженого цукру.
Пам’ятайте! Надмірне вживання навіть домашнього “Бейліса” шкодить вашому здоров’ю! 🙂