«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Домашній ″Бейліс″ на Новий рік: от як його правильно готувати

Потіште себе смакотою! Ірландський вершковий лікер “Бейліс” настільки дешевше і смачніше робити вдома, що абсолютно немає причини купувати його в магазині. А приготування займає всього 10 хвилин!

Але будьте обережні – він настільки смачний, що вас охопить спокуса випити відразу весь стратегічний запас:)

Ось що нам знадобиться для цього божественного напою:


горілка – 0,5 л. (не пошкодуйте грошей і купіть хорошу, або витратьте час і очистіть звичайну); якщо горілку замінити на віскі, то отримаємо ще наближенішу версію до ірландського оригіналу;

згущене молоко – 1 банка;

яєчні жовтки – 4 шт.;

кава розчинна – 1 ст. л.;

цукор ванільний – 2 ст. л.;

вершки 20-30% – 0,4 л.

А ось що потрібно зробити заради вершкового лікеру по-ірландськи:
Відділяємо жовтки від білків. Додаємо згущене молоко (світле чи проварене) – за смаком. До компонентів додаємо ванільний цукор, і починаємо збивати міксером. Не припиняючи збивати, додаємо розчинну каву і вершки.

В останню чергу вливаємо горілку, і збиваємо до однорідної консистенції. Робимо це на середній швидкості.

Вихід готового продукту становить майже 1,2 літра! Нехай напій 1 годину постоїть в теплому місці, а потім ставимо його в холодильник.

Для надання карамельного смаку можна додати у свій “Бейліс” ложку смаженого цукру.

Пам’ятайте! Надмірне вживання навіть домашнього “Бейліса” шкодить вашому здоров’ю! 🙂

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі