ДОМАШНІЙ ЧАСНИКОВИЙ МАЙОНЕЗ
Майонез готують з одними жовтками, з яєць цілком, є майонез і зовсім без яєць, а також соус для веганів, який зовсім уже не майонез, але все одно так називається. На основі майонезу готується кілька дуже популярних соусів.
Складові:
Рослинна олія – 1 скл.
Жовток – 2 шт.
Свіжовичавлений лимонний сік – 1 ст. л.
Часник (подрібнений) – 1 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
приготування:
1. Перед тим, як приступати до процесу готування, переконайтеся, що продукти кімнатної температури.
2. Викладіть яйця в чашу теплої води, щоб прискорити процес при необхідності.
3. Масло, жовтки і лимонний сік збийте ручним блендером. Важливо: працюйте на самому дні чаші для міксера і, поки більшість масла не вбралося в основну масу, не піднімайте його вище.
4. Коли суміш починає приймати вигляд справжнього майонезу, додайте нарізаний часник, сіль і перець.
5. Перемішайте, збийте ще трохи і можна сміливо використовувати. Можна використовувати протягом декількох днів після приготування. Зберігати в холодильнику.