Домашній лимонний мармелад. Виходить дуже смачний та корисний
Приготувати мармелад вдома дуже просто. Головним інгредієнтом є сік. Він може бути з будь-якого фрукта, ягоди або їх суміш. Також, додається желатин, який можна замінити на агар-агар або пектин. Такі цукерки вийдуть не тільки смачні, але й корисні.
Інгредієнти:
Лимонний сік або інший 180 мл.;
Вода 150 мл.;
Цукор пісок 350 гр.;
Желатин харчовий 35 гр.;
Харчовий барвник за бажанням.
Спосіб приготування:
Вичавіть лимонний сік з фрукта будь-яким зручним способом та процідіть через сито.
Лимонний сік не буває яскравого кольору, тому якщо немає упереджень стосовно харчового барвника, можна на цьому етапі додати крапельку жовтого кольору — мармелад вийде яскраво-жовтим.
Додайте до соку желатин та залиште на пів години, щоб набух.
Цукровий пісок насипте в сотейник, налийте туди воду та доведіть до кипіння.
Зніміть з вогню, додайте желатин та перемішайте, щоб той повністю розчинився.
Прогрійте масу не доводячи до кипіння.
Вилийте суміш у форму через ситечко, щоб нерозчинені крупинки желатину не були в мармеладі.
Форму приберіть в холодильник на 2 години, потім занурте на кілька секунд в теплу воду, витягніть пласт мармеладу та наріжте порційно.
У тарілку насипте цукровий пісок та обваляйте в ньому кубики мармеладу.
Перекладіть на пергамент цукерки та залиште підсихати.
Смачного!