Домашній сир маскарпоне зі сметани
Від жирності використовуваної сметани буде залежати жирність маскарпоне.
З таким сиром ви можете готувати улюблений торт «тірамісу».
З 1 кг 500 г сметани виходить близько 1 кг 100 г сиру.
За бажанням можна сир підсолити і поперчити.
Складові:
✓ Сметана 21% — 1 кг 500 гр.
Рецепт приготування
Нам знадобиться друшляк і каструля з трохи більшим діаметром, щоб в неї помістився друшляк.
Ставимо каструлю на стіл. Марлю складаємо в п’ять шарів.
На каструлю поміщаємо друшляк, прикриваємо його складеною марлею.
У неї акуратно викладаємо сметану гіркою.
Продукт повинен бути охолодженим.
Марлю щільно зав’язуємо — сметана повинна добре ущільнитися.
Зверху на друшляк кладемо будь-який важкий вантаж, масою 2-4 кг.
На три доби ставимо сметану в холодильник, щоб сироватка стікала в каструлю і вийшла ніжною і смачною.
Зберігайте сир в холодильнику, але не надто довго, адже це натуральний продукт і швидко псується.
Смачного!