Домашній соус-маринад для курки. Просто пальчики оближеш.
Дуже довго шукали рецепт маринаду для курки, який би влаштував по всіх параметрах? Ми знайшли такий. Американська класика — соус-маринад, який ідеально підходить до птиці, будь то шашлик з цілої курки або крильця, стегенця або грудка.
Робіть маринаду більше, половину візьміть для маринування, а решту використовуйте в якості соусу до вже готової страви. Такий соус ідеально підійде до запеченого м’яса, сосисок або сардельок, картоплі фрі, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
томатний кетчуп — 40 р.
рослинна олія — 70 мл
ріпчаста цибуля — 1/2 шт.
часник — 1 зубчик
гострий перець — 1 шт.
цукровий пісок — 1 ст. л.
сіль — 1/4 ч. л.
копчена паприка — 1 ч. л.
порошок гірчиці — 1 / 2 ч. л.
сік лимона — 1-2 ст. л.
кінза — 5 гілочок
Спосіб приготування:
Підготуємо всі продукти. Ріпчасту цибулю нарізати великими скибочками, кінзу крупно нарізати, часник очистити, у перця видалити насіння.
Викласти цибулю, часник, зелень і перець в чашу блендера. Влити кетчуп. Всипати порошок гірчиці. Додати цукровий пісок. Посолити. Влити сік лимона. Додати рослинну олію. Всипати паприку, подрібнити в однорідну масу.
Пікантний і злегка гострий, солодкувато-солонуватий, з легким присмаком димку маринад — готовий. Використовуйте його в якості маринаду для курки або м’яса, а також в якості соусу. Приємного апетиту!