«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Домашній зефір: немає нічого простішого

Зараз такий настрій, коли хочеться чогось легкого і світлого. А давайте приготуємо зефір.

Повітряний і ніжний зефір можна запросто приготувати в домашніх умовах і для цього не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навиками. Тим паче, що зефір, приготований в домашніх умовах, не містить барвників, ароматизаторів та консервантів.

Складові:
Цукор — 750 г
ванілін
Желатин — 25 г
Кислота лимонна — 1 ч. ложка
Вода — 150 мл
Спосіб приготування:
Залийте желатин 1/2 склянки теплої води, залиште розбухати.
Воду змішайте з цукром, додайте ванілін і варіть сироп. Після закипання сироп стане густішим.
Збийте желатин вінчиком і додайте в сироп на стадії загустіння. Зніміть з вогню сироп і збийте, використовуючи блендер, на максимальній швидкості. Дочекайтеся, щоб маса стала білою і повітряною.
Під час збивання додайте лимонну кислоту. Для пухкості можна додати дрібку соди.
Влийте масу в кондитерський мішок і видавіть на деко невеликі круглі формочки.
Якщо поставити зефір в холодильник на добу, він стане рихлим і трохи вологим. Легкий і повітряний десерт вийде, якщо залишити зефір сушитися при кімнатній температурі або підсушити в духовці півгодини.
Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі