«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Дорослі та діти будуть у захваті: Простий рецепт імбирних пряників до новорічних свят

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати список страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. Цього разу приготуйте пряники. Патріоти України діляться з вами простим рецептом.

Інгредієнти для тіста: мед рідкий (300 г), цукор (250 г), вершкове масло (200 г), борошно (750 г), яйце (4 шт.), мелений імбир (2 ч. л.), кориця ( 2 ч. л.), какао (2 ч. л.), розпушувач (4 ч. л.), апельсинова цедра (2 ч. л.), ванілін (2 щіпки).

Інгредієнти для глазурі: цукрова пудра (180 г), яєчний білок (1 шт.), вода (1 ч. л.), лимонний сік, харчовий барвник (1 ч. л.).

Також знадобляться спеціальні форми у вигляді чоловічків, ялинок, зірочок, сердечок тощо.

Приготування:

Для приготування імбирних пряників заздалегідь виставляємо вершкове масло з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У невелику миску просіюємо борошно з розпушувачем, додаємо до них мелений імбир, корицю, какао, апельсинову цедру і ванілін. Ретельно перемішуємо все разом.

Змішуємо розм'якшене масло з рідким медом, додаємо до них яйця і цукор, потім вводимо всі сухі інгредієнти і замішуємо тісто. Загортаємо його в харчову плівку та відправляємо на півгодини в холодильник.

Потім присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо тісто завтовшки приблизно 0,5-0,7 см. Беремо фігурні форми і вирізаємо пряники.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.

Деко для випікання застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього вирізані імбирні пряники. Відправляємо їх у гарячу духовку та випікаємо близько 20-25 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, доки вони охолонуть.

Тим часом займемося приготуванням глазурі. У мисці за допомогою вінчика змішуємо просіяну через сито цукрову пудру та яєчний білок, потім додаємо до них кілька крапель лимонного соку. Можна перекласти в кондитерський мішок і починати розмальовувати імбирні пряники або ж додати харчові барвники. Прикрашаємо на свій смак і даємо глазурі висихнути приблизно 15-20 хвилин.

Подаємо апетитні імбирні пряники до столу.

Джерело: Апостроф

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі