Дуже смачні голубці по-румунськи: оригінальний рецепт звичної страви
Румунською мовою страва називається Sarmale. Вона може бути приготоване з свинини, індички, яловичини або суміші цих видів м’яса. Можна навіть готувати їх з квашеною капустою і беконом, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
Для голубців:
1 качан свіжої капусти
50 гр рису
150 гр будь-якого фаршу
1 цибулина
1 морква
олія рослинна
100 мл води
сіль, перець
Для «шуби»:
30 гр сметани
100 гр сиру
2 помідори
3-4 зубчики часнику
кріп і петрушка
сіль, перець
Приготування:
Капусту кладемо на 5-10 хвилин у мікрохвильову піч (потужність близько 900 Вт), а потім під струмінь холодної води. Після цього листя легко відокремлюються.
Рис відварюємо до напівготовності.
Цибулю і моркву обсмажуємо.
Остиглі рис і піджарку змішуємо з фаршем, солимо, перчимо за смаком.
Скручуємо голубці і укладаємо на деко, злегка змащене олією.
Доливаємо воду, накриваємо деко фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 200 °С на 30 хвилин.
Для «шуби»: дрібно ріжемо помідори, натираємо сир, зелень подрібнюємо, часник пропускаємо через прес.
Додаємо сметану, сіль і перець, перемішуємо.
Викладаємо «шубу» рівномірно по поверхні голубців, розрівнюємо і запікаємо ще 10-15 хвилин.
Приємного апетиту!