Джеймі Олівер виграв суд у Макдональдса і довів, що їхня їжа не годиться для споживання
У своєму шоу «Харчова революція» Олівер розповів, з чого насправді робляться котлети для гамбургерів, чим серйозно похитнув репутацію найбільшої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald’s.
Представники мережі McDonald’s завжди стверджували, що їх продукція настільки дешева (хоча, на мій погляд, і не така вона і дешева), тому що вони закуповують м’ясо гігантськими оптовими партіями. Насправді ж, при виробництві начинки для гамбургерів вони використовують непридатні в їжу відходи м’ясного виробництва, попередньо відмиті в гідроксиді амонію для знезараження і додання «їстівного» рожевого кольору.
«У загальних рисах, береться продукт, який годиться хіба що для собак, але після такої обробки його подають людям. Скажіть, будь-яка розсудлива людина буде годувати свою дитину м’ясом з амонієм?» — каже Олівер в своїй передачі.
М’ясні напівфабрикати McDonald’s кухар образно назвав «рожевою сумішшю» через характерний колір і повну відсутність харчової цінності. До слова, в США використання гідроксиду амонію, також відомого як харчова добавка E527, є частиною «виробничої процедури», схваленої Міністерством сільського господарства.
Зараз компанія заявила, що збирається змінити рецепт, але не визнає, що причина події — заяви Олівера.