Експрес-варіння овочів: навіть буряк буде готовий за 10 хвилин
Дуже простий і швидкий спосіб зварити овочі існує. Зробити це можна в мікрохвильовці. Безперечною перевагою є не тільки швидкість приготування, а й те, що готові овочі залишаються соковитими і мають насичений смак.
Варто врахувати, що час обробки безпосередньо залежить від кількості овочів. При цьому багато його не знадобиться. Навіть для приготування буряка знадобиться в середньому хвилин 10. Для початку чистий буряк кладемо в поліетиленовий пакет.
Наливаємо в пакет близько 100 мл води і зав’язуємо.
Протикаємо в декількох місцях зубочисткою і розміщуємо на тарілці.
Ставимо буряк в мікрохвильовку, встановивши таймер на 10 хвилин і виставивши максимальну потужність.
Аналогічно робимо з морквою і картоплею. Кладемо овочі в окремі пакети, а ось в мікрохвильовку поставити їх можна і разом. В даному випадку овочів більше, а значить і час приготування необхідно трохи збільшити.
На готовність овочі перевіряємо за допомогою зубочисток.