Фрикадельки в картопляному тісті – готується просто, а подати можна хоч в ресторані
Приготування почнемо з тіста, необхідно відварити картоплю.
Тісто:
картопля (відварна) 400 гр;
борошно 300-400 гр;
вершкове масло 100 гр;
сіль – щіпка;
яйце 1 шт;
Начинка-фрикаделька:
фарш (свинина) 400-500 гр;
часник 2 зуб.;
сухарі 3 ст.л.;
молоко 3 ст.л.;
імбир (свіжий) 2 ч.л.;
сіль, чорний перець;
рослинне масло для смаження;
жовток для змащування;
Приготування:
1. Подрібнюємо картоплю в пюре, будь-яким зручним для вас способом. Додаємо сіль, яйце і борошно.
2. Замішуємо м’яке тісто, у мене залишилося 100 гр борошна. Ви теж орієнтуйтеся на свою муку і картоплю, не засипайте все відразу.
3. Поки тісто полежить півгодини, займемося начинкою. Насамперед сухарі заллємо молоком, нехай постоять хвилин 5. Цибулину потрібно натерти на крупній тертці, хоча можна і дрібно порізати. Шматочок імбиру натираємо на дрібній тертці.
4. Часник пропустимо через прес і теж додаємо до всіх продуктів. Добре все перемішуємо і даємо хвилин 10-15 промаринуватися.
5. З фаршу формуємо фрикадельки, розмір залежить від формочок, які будете використовувати. І обсмажуємо в невеликій кількості олії хвилин 5, нам не треба їх приготувати повністю, головне запечатати всі соки.
6. Тісто ділимо на шматочки і розгортаємо на заготовки-коржі. Як на пельмені (трохи більші і товстіші). Фрикадельки кладемо в центр і обліплюємо картопляним тестом.
Буду використовувати паперові та силіконові формочки для мафінів. Дуже акуратно і апетитно виходить.
7. Жовтком змазуємо картопляне тісто (краї) і запікаємо в розігрітій духовці хвилин 20-25, температура 220 градусів.
Тісто дуже смачне! Якщо не знали, то не здогадаєтеся, що картопляне. Фрикадельки соковиті, ароматні!
Пробували гарячими і холодними, добре і так, і так! Сім’я в захваті, готуй хоч кожен день!