Глінтвейн з білого вина з мандаринами
Цей глінтвейн я робила на білому вині, тому, що мені здається, їх аромат та смак з ним краще поєднується ніж з червоним вином, яке б мандарини “заглушувало ” у такій смаковій композиції.
Якщо Ваші мандарини восковані, то ту мандарину яку потрібно нарізати для приготування глінтвейну з білого вина, потрібно попередньо добре помити й ретельно облити окропом та одразу ж, ще гарячу, витерти кухонним рушником, щоб позбутись в більшій мірі всього, чим вона оброблена. Якщо мандарини виразно не восковані, вистачить лиш добре їх помити.
Рецепт на 2 порції:
Інгредієнти:
4 средні мандарини
300 мл білого сухого вина
2 ст.л. цукру (у мене тростинний світлий)
1 паличка кориці
2 зірочки бадьяну
6 шт. гвоздики
З 3-х мандаринів вичавити сік, а одну порізати кружечками.
Помістити всі інгредієнти разом з соком та кружечками мандаринів в невеликий сотейник, поставити на найменший вогонь й прогрівати, помішуючи, щоб повністю розчинити цукор, майже до кипіння.
Зняти глінтвейн з мандаринами з вогню й розлити по сервірувальних склянках чи горнятках.
Подавати одразу ж!