Горіховий торт «Чоловічий ідеал» – улюблений торт мого чоловіка. Нічого смачнішого ви не пробували, а цей горіховий смак – це щось неймовірне
Найкраще готувати десерт з волоськими горіхами, але якщо віддаєте перевагу іншому виду – пробуйте! Джерело
Побалуйте своїх ласунів цікавим десертом.
Мед – половина склянки. Повністю або частково можна замінити сиропом від варення
Борошно пшеничне – 2,5 склянки
Цукор – один стакан
Яйця курячі – чотири яйця
Сода харчова – одна чайна ложечка.
Варене згущене молоко – одна банка (380 грамів)
Горіхи волоські очищені – один стакан. Горіхи підсушити і порубати не дуже дрібно.
Масло вершкове розм’якшене – 250 грамів.
Молоко – один стакан
Борошно пшеничне – дві столові ложки
Масло вершкове – 250 грамів
Волоські горіхи очищені – один стакан. Попередньо порубати ножем не дуже дрібно
Цукор – один стакан.
У ємність розбиваємо всі яйця, додаємо цукор і збиваємо вінчиком. Далі додаємо в ємність мед (сироп).
Просіяти борошно і ретельно перемішати з содою, додати в ємність. Замішуємо тісто.
Готову масу потрібно розрізати на 4 частини і розкачати кола або овали. Готове тісто по черзі випікаємо до рум’яності при температурі 180 градусів
Беремося за перший крем. Взяти ємність для міксера і додати сюди масло кімнатної температури, згущене молоко і збити крем.
Трохи підсмажити горішки та подробити їх в крем. Перемішати столовою ложкою.
Заварюємо другий крем. Віночком змішати молоко і борошно, уникаючи утворення грудочок, і поставити молоко на вогонь, помішуючи бажано дерев’яною лопаткою або ложкою.
Коли маса загусне, вимкнути і остудити. У теплий крем додаємо цукор і вимішуємо до повного розчинення.
Тепер додаємо масло і збиваємо міксером або віником до пишності. Всипати горіхи і перемішати готовий крем.
Тепер етап збірки торта. По черзі міняємо крем при намазуванні коржів. Коржі викладаємо один на одного. Верхівку торта прикрасити дрібно натертим шоколадом і горішками.