“Горішки” за рецептом кухарки з села, яка колись пекла їх на весілля. Як довго я шукала цей рецепт
Тепер печу їх дуже часто, мої діти і чоловік їх обожнюють. Я і сама ніби повертаюся в дитинство. Джерело
борошно – 300 г
цукор – 1 склянка
вершкове масло – 200 г
яйця – 4 шт.
ванільний цукор – 10 г
сода – 0.5 ч. л.
сіль щіпка.
Змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром.
Додати яйця, сіль і соду, перемішуємо.
Всипаємо борошно (кількість борошна контролюємо самі), додаємо яйця.
Має вийти тісто, як на густі оладки.
Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Заповнюємо форму ложечкою і випікаємо до золотистого кольору, охолоджуємо і начиняє вареним згущеним молоком.