Господині на замітку: Вареники з сиром, або найкраще тісто для вареників і пельменів
Родзинка вареників в тому, що їх можна готувати практично з будь-якою начинкою: картоплею, капустою, вишнями, сиром, а так само даний рецепт тесту цілком підійде для ліплення пельменів.
Жоден вареник або пельмень не розвариться при варінні. Гарантуємо!
Інгредієнти:
борошно 400 м
вода гаряча 250 мл.
олія соняшникова 2 ст. л.
сіль 0,5 ч.л.
сир 500 г.
цукор 2 ст. л.
ванілін
Приготування:
У борошно додаємо сіль, поступово вводимо дуже гарячу воду і добре розмішуємо, потім додаємо олію і замішуємо тісто. Перекладаємо на стіл і замішуємо ще близько 3 хв. Залишаємо на 15 хв полежати.
У сир додаємо цукор, ванілін і добре розмішуємо.
Ділимо тісто на дві – три частини і тонко розгортаємо, склянкою видавлюємо кружечки і в кожен крежок кладемо по чайній ложці сиру, формуємо вареник. Відварюємо в киплячій воді близько трьох хвилин.
Подаємо з вершковим маслом або сметаною. Смачного!!!