Готуємо бюджетний рулетик з рульки
Інгредієнти:
свиняча рулька (1–1,3 кг);
3 лаврові листки;
2 цибулини та цибулиння;
3 зубці часнику, сіль, перець.;
Приготування:
Замочити рульку на 30 хв у холодній воді, ретельно пошкрябати ножем, промити.
Надрізати по всій довжині й вирізати кістку. Трохи відбити, посолити, поперчити, додати пропущений через прес часник.
Туго згорнути пласт рулетом, замотати міцною ниткою. Покласти мінімум на ніч у холодильник.
Можна обгорнути харчовою плівкою або пергаментним папером, проколовши виделкою у багатьох місцях.
У каструлю покласти жменю промитого цибулиння, лавровий лист, цибулини, сіль.
Зверху покласти рулет і налити воду, щоб покрила. Варити приблизно 2 години за температури 80 градусів (вода не має сильно кипіти).
Дістати рулет, дати охолонути, покласти в холодильник на 2 год, вийняти нитки, порізати на скибочки.
Найкраще смакує з гірчицею або хроном.