Грецька закуска на зиму: зберігається в квартирі без проблем
Продукти:
Квасоля — 1 кг
Ріпчаста цибуля — 0,5 кг
Морква — 0,5 кг
Болгарський перець — 0,5 кг
Помідори — 2 кг
Цукор — 0,5 склянки
Сіль — 1,5 ст. ложки
Рафінована олія — 250 мл
Пекучий перець (за бажанням і за смаком) — 1-2 стручки
Часник — 3 великі головки
Оцтова есенція (70%) — 1 ч. ложка
Як приготувати грецьку закуску:
Квасолю промийте та відваріть до готовності, проте вона не повинна бути розварена. Цибулю наріжте півкільцями або дрібніше, морквину — тонкими смужками або півколами і обсмажте їх разом на рослинній олії до золотистого кольору.
Помідори наріжте невеликими шматочками, болгарський перець — півкільцями або, знову-таки, дрібніше. Складіть в каструлю квасоля, обсмажену цибулю з морквою, додайте помідори, болгарський перець, сіль, цукор і олію, що залишилася.
Доведіть до кипіння і варіть після закипання 30 хв. на невеликому вогні. За 5 хв. до закінчення варіння додайте пекучий перець (кількість регулюйте за смаком), подрібнений часник і оцтову есенцію.
Готову грецьку закуску розкладіть по стерилізованих банках, закрутіть, переверніть догори дном, накрийте теплою ковдрою і залиште на добу до повного охолодження (приблизно на добу). Готуйте з задоволенням і радуйте своїх рідних кулінарними успіхами!
У вашому кулінарному арсеналі є схожі рецепти закруток на зиму?