«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Грузинський курячий суп чихіртма: після нього ви забудете про будь-які інші рецепти

Якщо ви вперше чуєте слово «чихіртма», то пояснюю: це такий грузинський суп, його зазвичай готують з курки або ж баранини.

Хтось в якості згущувача використовує борошно і додає в нього яйця (маються на увазі жовтки), щоб уникнути «згортання» яєць, і я з часом почала так робити. Оцет можна замінити лимонним соком, або ж гранатовим.

Будьте впевнені, після того, як ви спробуєте зробити цей суп, більше ніякі інші ви робити вже не захочете!

Отже, ось що нам знадобиться:

курка (1 шт)
жовток яєць (5 шт)
цибуля (близько 250 г)
винний оцет (50 мл)
масло (обов’язково топлене, близько 100 г)
чорний перець (горошковий)
лист лавровий (за смаком)
сіль, зелень, кінза (за смаком)
Процес приготування:

  1. Для початку потрібно приготувати курячий бульйон, за 30 хвилин до того, як він буде зварений, висипте в каструлю з ним зелень, лавровий лист, перець (все за смаком).
  2. Дістаньте з бульйону курку, поріжте на шматки.
  3. Почистіть цибулю і наріжте його на маленькі шматочки, далі посмажте її на топленому маслі. Киньте в суп, і варіть так 5-10 хвилин.
  4. Збийте окремо в тарілці жовтки яйця з оцтом, в бульйон цю суміш потрібно виливати тонким (!) струменем, при цьому не забувайте помішувати бульйон, це робиться, щоб уникнути згортання жовтків.
  5. Тепер помістимо курку назад у наш суп, доводимо до кипіння.
  6. От і все. Залишилося подати нашу страву до столу, приправивши її кінзою.

Обов’язково поділіться цим простим рецептом грузинської першої страви з друзями, а також пишіть в коментарях, чи вийшло у вас її приготувати!

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі