Я часто готую цю засуксу з баклажанів, чоловік її просто обожнює. А за цим рецептом, в якому не потрібно овсмажувати їх в олії, вони виходять неймовірно корисними і смачними!
Проста і дуже смачна гостра закуска з баклажанів – чудова страва, яка готується швидко і просто без всякого обсмажування в олії. Баклажани при обсмажуванні вбирають в себе дуже багато олії, в результаті виходять дуже жирними. У нашому ж рецепті ми обходимо цю проблему.
Складові:
вісімсот грамів баклажан
чотири зубчики часнику
по половині чайної ложки пластівців чилі і сухого орегано
чотири столові ложки п’ятивідсоткового оцту
чотири столові ложки рослинної олії
сіль і чорний мелений перець – за смаком
кілька гілочок свіжої петрушки
приготування:
Почати слід з баклажанів:
Баклажани добре помити, зрізати хвостики, розрізати їх навпіл, а потім порізати поздовжніми брусками.
Воду залити в каструлю, закип’ятити, підсолити і відправити туди баклажани.
Як тільки вода з баклажанами закипить протримати їх на вогні ще три-чотири хвилини. Баклажани мають вийти м’якими, але не розвалюватися.
Поки варяться баклажани, потрібно приготувати заливку:
Часник почистити і пропустити через прес в глибоку піалу.
Туди ж додати пластівці чилі, орегано, сіль і чорний мелений перець.
Перемішати ложечкою і залити рослинним маслом.
Все знову перемішати і туди ж залити оцет.
А тепер потрібно зібрати страву:
Зварені баклажани за допомогою шумівки перекласти на красиве блюдо рівним шаром.
Теплі баклажани залити заливкою так, щоб вона потрапила на кожен кусочок.
Зверху можна скропити рослинним маслом і посипати пластівцями чилі.
Петрушку помити, просушити рушником і дуже дрібно нарубати.
Посипати нарізаною петрушкою баклажани зверху.
Закрити страву з баклажанами харчовою плівкою або ж кришкою і відправити в холодильник години на три, щоб баклажани добре настоялися.
Через три години наша смачна гостра закуска з баклажанів буде готова.
Дуже смачна і корисна закусочка, готувати яку швидко і просто. Обов’язково спробуйте!
Смачного!