Як очистити фрукти й овочі від небезпечних пестицидів. Цьому трюку мене навчив один фермер!
Ми всі знаємо, що при вирощуванні овочів і фруктів використовують пестициди. Навіть якщо ви купуєте у «бабусі» на ринку, Ви не можете бути на 100% впевненим, що овочі або фрукти чисті від небезпечних канцерогенів. Ці два простих трюки, допоможуть вам очистити овочі.
Очищення овочів і фруктів за допомогою оцту
Вам необхідно зробити суміш з води і оцту в співвідношенні 3:1.
Ця суміш здатна видалити 98% бактерій.
Овочі та фрукти необхідно полоскати в цій суміші протягом 10-20 хвилин, а потім промити їх водою.
Крім того, ви можете перелити цю суміш в пляшку з розпилювачем і обприскувати овочі і фрукти. Потримати склад протягом 10 хвилин, а потім промити водою.
Ось інші не менш ефективні суміші:
1 столова ложка лимонного соку, 1 стакан води і 2 столові ложки харчової соди;
1 столова ложку лимонного соку, 1 стакан води і 2 столові ложки яблучного оцту.
Якщо ви знаєте, що в продуктах дуже високий відсоток пестицидів – спробувати це:
1 стакан води, 1 столова ложка харчової соди, півсклянки яблучного оцту і кілька крапель екстракту насіння грейпфрута.
Дозвольте цим інгредієнтам настоятися протягом однієї години. Завжди обрізайте шкірку овочів і фруктів і намагайтеся вживати тільки їх внутрішню частину. У шкірці міститься найвищий відсоток пестицидів.