Як приготувати печеню по-гуцульськи у горщиках - стародавній український рецепт
Українська кухня славиться своєю різноманітністю та безліччю смачних страв. Пропонуємо приготувати печеню в горщиках за старовинним гуцульським рецептом, ця страва дуже смачна та поживна, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для дерунів:
- 500 г картоплі;
- 2 яйця;
- 1 цибуля;
- 100 г борошна;
- сіль, перець за смаком.
Основа страви:
- 300 г телятини;
- 1 склянка сметани;
- 1 цибуля;
- 1 склянка бульйону.
Соус:
- 500 г білих грибів;
- 50 г соняшникової олії;
- 0,5 склянки сметани;
- сіль та перець за смаком;
- 30 г масло;
- 20 г часнику;
- кріп та петрушка.
Попередньо замаринуйте телятину із цибулею на 2-3 години. Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки, додайте бульйон і сметану і тушкуйте до готовності.
Потім дрібно наріжте гриби і обсмажте їх на олії. Через 3-5 хвилин додайте сметану і ще стільки ж потримайте на вогні. Потім натріть картоплю, додайте решту інгредієнтів і насмажте дерунів.
На дно горщика покладіть шматочок масла. Потім викладайте шарами м'ясо із соусом та деруни. Продовжуйте шари, доки не заповните горщик на дві третини. Горщики помістіть у розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. За п'ять хвилин до готовності покладіть у горщики по зубчику часнику та зелень.