Як щоденне вживання вівсянки вплине на ваше тіло
Чи замислювалися ви над тим, чому саме вівсянку нам рекомендують вживати щоранку? Щоденне вживання вівсянки знижує ризик виникнення раку молочної залози, рак товстої кишки на цілих 10%, інформує Ukr.Media.
Ось 9 основних корисних якостей вівсяних пластівців:
Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів та інших шкідливих речовин
Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, що накопичуються на стінках артерій. Це допомагає запобігти розвитку серцево-судинних захворювань і знизити рівень холестерину.
Вівсянка сприяє зниженню цукру в крові
Її обов'язково слід включити в раціон тим, хто зіткнувся з цією проблемою. Вживання вівсянки покращує засвоєння крохмалю допомагає стабілізувати рівень цукру з першого прийому їжі.
Вживання вівсянки покращує травлення
Вона зменшує кількість жовчних кислот. Це полегшує проходження їжі по кишковому тракту, а значить - вас не будуть турбувати запори.
Вівсянка запобігає розвитку раку
Згідно з численними дослідженнями, овес завдяки своєму унікальному складу дійсно здатний захистити організм від розвитку ракових пухлин.
Вівсянка корисна для серцевого м'яза
Все через високий вміст в вівсянці Омега-3 жирних кислот і ліноленової кислоти. Остання допомагає знизити рівень шкідливого холестерину.
Вівсянка корисна для нормального функціонування центральної нервової системи
Все завдяки наявності у складі вівсянки вітамінів групи В, які підтримують і врівноважують нашу нервову систему.
Вівсянка допомагає боротися з остеопорозом
Ця корисна каша ще і містить необхідний рівень кальцію. Це запобігає демінералізації організму і підтримує здоров'я кісток.
Вживання вівсянки допомагає скинути зайву вагу
Для цього їжте вівсянку натщесерце під час сніданку, заправляючи кашу рослинним молоком, з фруктами або горіхами.
Вівсянка - невичерпне джерело енергії
Саме тому її рекомендується вживати на сніданок або хоча б до полудня. Це зарядить вас енергією до наступного прийому їжі. Особливо корисна вівсянка для працівників розумової праці.