Як тільки з’являються молоді кабачки, беру банки і готую смакоту під назвою «Ананаси». Від спpавжніх ананасів не відpізнити! Дуже смачні і ароматні!
Ці яскраво-жовті шматочки дуже легко сплутати з тропічним фруктом як на вигляд, так і на смак. Джерело
Вони виходять дуже соковиті, запашні і солодкі.
Для цієї закуски підійдуть будь-які кабачки, але краще брати молоді, так як вони ще не такі волокнисті і простіше влізуть в банку.
Ананасовий сік можна взяти дешевший, так як в ньому більше цукру, а це нам і потрібно.
Інгредієнти:
Кабачок 1 кг
Ананасовий сік 350 мл
Цукор 100 г
Лимонна кислота за смаком
Ванілін за смаком.
Приготування:
Кабачки помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими кільцями товщиною по 1,5-2 см.
Щоб зробити отвір, проткніть серединки чаркою. Переконайтеся, що в заготовках не залишилося насіння.
Робимо сироп
Поставте на вогонь каструлю, залийте сік, додайте 2/3 чайної ложки лимонної кислоти і дрібку ваніліну.
Опустіть в рідину кабачки, доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин, помішуючи.
Розкладіть кабачки по стерилізованих банках, залийте гарячим сиропом і закатати.
Укутайте чимось теплим до охолодження, потім приберіть в прохолодне місце. Чим старше кабачки, тим більше вам знадобиться сиропу.
Можна додати більше соку або розбавити його водою. Також це чудова можливість прищепити дітям любов до кабачків.
В цілому це корисно, смачно, святково і бюджетно.
Смачного!