Як зробити натуральні Ведмедики Харібо, які на смак як справжній сік
Діти будуть в захваті від цих барвистих солодощів, та й дорослі не залишаться байдужими – низькокалорійні, корисні, тішать око, а зробити ці легкі чудові ласощі запросто!
Тутка ділиться з вами трьома простими рецептами виготовлення жувального мармеладу.
Мармеладні Ведмедики Харібо
Складові:
1,5 склянки фруктового соку або соку свіжих овочів
4 ст. л. желатину
2-4 ст. л. меду (в залежності від того, наскільки солодким ви бажаєте зробити мармелад)
1/2 ч. л. ванільного екстракту (не обов’язково)
Процес приготування:
Наливаємо сік в невелику каструлю.
Додаємо желатину і даємо постояти кілька хвилин.
Коли желатин збільшиться в розмірі, перемішуємо.
Ставимо каструлю на середній вогонь. Нагріваємо, не доводячи до кипіння. Желатин повинен повністю розчинитися, а сік стати трохи густішим.
Додаємо мед і ванільний екстракт.
Розливаємо суміш в формочки і охолоджуємо протягом 2-3 годин.
Усе! Насолоджуємося красивими смаколиками.
Готовий мармелад можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері протягом 2-3 тижнів.
Палітра соків
Фруктові та овочеві соки – основа такого мармеладу. Надають ласощам не тільки особливий смак, але і насичений колір.
Рожевий: буряк, полуниця, морква і трохи лимонного соку.
Помаранчевий: морква, апельсини, імбир і трохи соку манго.
Жовтий: жовтий перець, жовтий буряк, жовті груші, жовте яблуко і трохи лимонного соку.
Зелений: капуста, ківі, огірок, зелене яблуко, зелений виноград.
Фіолетовий: фіолетова капуста, ожина, чорниця, деякі види буряка і яблук, темний виноград.
Жувальний мармелад на натуральному молоці
Складові:
1 склянка молока
1 ст. л. цукру або меду
3 ч. л. желатину
порошок ванілі
за бажанням для кольору можна додати трохи натуральних барвників
Приготування:
1/2 чашки молока змішуємо з желатином.
Доводимо до кипіння, постійно помішуючи, поки желатин повністю не розчиниться.
Знімаємо з вогню, додаємо молоко, що залишилося, цукор або мед, ваніль і якщо ви хочете надати більш насичений колір, краплю харчового барвника.
Перемішуємо до однорідної консистенції, розливаємо в форми і охолоджуємо протягом 25 хвилин.
Молочний мармелад готовий!
Його можна зберігати в закритій банці в холодильнику до 2 тижнів.
Мармеладки з плодовою м’якоттю
Складові:
2 чашки фруктів (1 чашка – 240 мл)
1 склянка натурального соку
стевія (3 пакетики, в залежності від того, наскільки солодкий ви хочете отримати мармелад)
5 пакетиків желатину
Смачні перевірені комбінації фруктів і соку
1 чашка яблучного соку і 2 чашки нарізаної полуниці і банана
1 чашка ананасового соку і 2 чашки кубиків манго і банана
1 чашка яблучного соку і 2 чашки полуниці та чорниці
Приготування:
Нарізаємо кубиками 2 чашки фруктів.
Сік і фрукти кип’ятимо на повільному вогні, поки фрукти не стануть дуже м’якими. Додаємо стевію.
Розміщуємо суміш в блендер і доводимо до однорідного стану.
Даємо охолонути протягом 5-7 хвилин.
Додаємо желатин і добре розмішуємо.
Розливаємо суміш в форми і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
Смачного!
Для формування ласощів найкраще використовувати силіконові формочки. Підійдуть і пластмасові форми, якщо попередньо змастити їх олією. Також можна остудити мармелад і на тарілці, а потім нарізати кубиками.
Можна зробити багатошарові ласощі: обережно вилити шарами молочний і фруктовий мармелад в форму, дати йому охолонути і нарізати фігурки.
Фантазуйте з поєднаннями соків і ягід, дивуйте легкими цукерками подруг. Використовуючи різні формочки, можна створювати не тільки окремі ласощі, але і смачні мармеладні прикраси для тортів чи тістечок. А фігурки у формі ведмедиків – класика жанру, ними обов’язково варто потішити близьких.