Якщо готувати пиріг з яблуками, то тільки так: чудова заміна шарлотки
Продукти
Для пісочного тіста:
3 склянки борошна (500 гр);
пачка маргарину (200-250 гр) або вершкового масла;
пачка ваніліну;
1 ч. л. розпушувача (або сода + оцет);
склянка цукру з верхом (200 гр) — або за смаком;
2 ст. л. сметани;
ціле яйце і жовток.
Для крему:
ванільний пудинг (наприклад, Dr Oetker) — 2 пакетика по 40 гр;
6 ст. л. цукру;
700 мл молока.
Для начинки:
6 середніх яблук не твердих сортів;
3 ст. л. панірувальних сухарів (щоб ввібрати надлишок вологи);
сік лимона (щоб яблука не темніли).
Набір продуктів розрахований на форму діаметром 28 см.
Як приготувати пиріг з яблуками:
Просіяне борошно змішати з ваніліном і розпушувачем. Додати маргарин або вершкове масло нарізане на шматочки, розтерти руками в крихту. Додати цукор, сметану і яйця, вимісити. Довго вимішувати НЕ потрібно. Поділити на дві частини, поставити настоюватися в пакети в холодильник на 1,5 години.
Яблука очистити від шкірки, серцевину вирізати, м’якоть нарізати тонкими шматочками. Скропити лимонним соком, перемішати.
Взяти 0,5 л молока, поставити на вогонь. В останні 200 мл молока додати пудинг і цукор, ретельно розмішати вінчиком. Коли молоко закипить, додати молочну суміш тонкою цівкою, помішуючи вінчиком. Потім на повільному вогні довести крем до бульбашок і вимкнути.
Змастити форму олією. Одну частину тіста, яка більша, розподілити по дну і бортах форми. Зверху присипати сухарями, викласти яблука в два ряди.
Залити яблука гарячим кремом.
Із залишків тіста розкачати пласт, нарізати його на смужки і зробити решітку на поверхні.
Випікати до готовності (близько години при 200 градусах), орієнтуватися на свою духовку. Коли пиріг приготується, вийняти з духовки і присипати зверху цукровою пудрою за бажанням.
Подавати до столу, тільки коли пиріг повністю охолоне — це важливо, інакше крем не встигне загуснути. Краще готувати з вечора і поставити в холодильник на ніч, а вже на ранок поласувати шматочком ніжного яблучного пирога.
Смачного!