Якщо розрізати лимони і засипати їх сіллю станеться дивoвижнe. Такого ви ніде не купите, їх можна лише приготувати самостійно
Вибирайте тільки красиві, товстошкірі, невеликі і необроблені парафіном плоди. Якщо ви все ж купили лимони з воском, необхідно обдати їх окропом і добре промити щіточкою під проточною водою.
складові:
Лимон 4 шт.
Лавровий лист 4 шт.
Морська сіль 5 ст. л.
Чорний перець (горошком) 1 ст. л.
коріандр 1 ст. л.
гвоздика 1 ст. л.
кориця 1 ч. л.
Приготування:
Миті і висушені лимони надріжте вздовж хрест-навхрест, що не дорізаючи до кінця. У вас вийде 4 часточки, з’єднані між собою.
Нафаршируйте надрізи сіллю, складіть частина лимонів в стерилізовані банки, засипте сіллю, спеціями і покладіть лавровий лист.
Далі укладіть ще лимони, сіль, спеції до краю банки і міцно притисніть, намагаючись не залишати порожнеч з повітрям.
Коли банка буде набита вщерть, герметично закрийте її кришкою і поставте в сухе темне місце на 1 місяць.
Періодично перевертайте і струшуйте банку для кращого розчинення солі.
Мариновані лимони перед добавкою в страви слід промити від солі і залишки вологи промокнути серветкою.
Використовуйте лимони так, як підкаже вам фантазія. Можна просто подати їх на стіл в якості самостійної закуски до міцних напоїв (наприклад, текілу), як це роблять марокканці. Додавайте в соуси, маринади, салати, заправки.